Banana este nemaipomenită în orice moment al zilei. Eu o servesc dimineaţa, de regulă, iar mai nou şi seara. Când vine vorba despre beneficiile pe care le aduce organismului, acest fruct este pe primul loc, deoarece este bogat în carbohidraţi, fibre, vitamina B6, potasiu şi mangan.

În fiecare dimineaţă, încerc să mănânc o banană. Să fiu sinceră, cam ţine loc de micul dejun. Este foarte rapid de mâncat, de aceea prefer asta. Sunt mereu pe fugă (lucru care nu mă bucură deloc, momentan), dar ţin la sănătatea mea şi, pentru că am probleme cu stomacul dacă nu mănânc dimineaţa, acest fruct face minuni.

Vă spuneam că am început să mănânc şi seara, de la o vreme.

De ce e bună banana seara, înainte de culcare?

Pentru că te ajută să dormi! Şi la acest capitol am o reală problemă, aşa că pentru mine este de folos orice. Orice este natural, de regulă. Să nu vă aud că cel mai sănătos este sexul, că vă luaţi bătaie; sexul dă energie, nu somn :D. Apropo de asta, bananele fac parte din categoria fructelor afrodiziace, datorită conţinutului bogat de nutrienţi, care produc hormoni sexuali.

Se pare că o banană medie conţine în jur de 100 de calorii, de aceea este bine să o consumi seara. Banana are un conţinut ridicat de triptofan care se transformă în serotonină (substanță cunoscută drept „hormonul fericirii”).

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ