Filme

Filmul de weekend: A naibii dragoste

Dar-ar naiba-n tine dragoste, ce te ții mereu numai de mine, tu pentru mine ești o pacoste… Ăă, da, să zic de film mai bine, căci dragostea, a nabii, numai de mine nu se ține :D. Recomand pentru weekend. Râzi, lăcrimezi puțin pe la final (sau nu), te bucuri, te amuzi, te gândești etc. Poți trece printr-o mulțime de stări la filmul ăsta. Cel mai important e că te vei distra. ”A naibii dragoste” este o comedie destul de reușită, cu replici excelente. 

Dacă nu ați mai văzut de ceva vreme o comedie romantică și simțiți că aveți nevoie de una, alegeți ”A naibii dragoste”. Și să dea naiba dacă n-o să vă placă la maximum. Pentru că este o comedie bună, cu replici excelent scrise. Să mă pomeniți și pe mine pe-acolo, că v-am dat un film mișto ;).

În urmă cu 15 ani, Cal o scoate pe Emily la o înghețată, iar de atunci cei doi decid să nu se mai despartă. Se căsătoresc, fac și vreo doi, trei copii, iar totul pare să fie normal, cu o căsnicie aproape reușită. Numai că, după 40 de ani, femeile par să treacă printr-o criză. Așa a fost la Emily, care, într-o seară, pe când lua cina cu soțul ei în oraș, îi spune acestuia că vrea divorțul. Și tot în aceeași seară îi spune că… l-a înșelat.

Ei, iar de aici începe filmul. Cal își strânge lucrurile și se mută singur, ieșind într-un pub din apropiere unde se îmbată seară de seară. Aici apare Jacob, un maestru în arta seducției, un bărbat mișto din multe puncte de vedere (ăă, da, e un personaj din film, să nu ne ducem pe câmpii crezând că ăsta e și prin realitatate :D; zic asta pentru că, efectiv, tipul arată ca decupat din reviste, cu ochi albaștri și pectorali bine lucrați, și, în plus, are umor, stil, atitudine, rafinament, ceea ce rar întâlnești pe meleagurile noastre), ce-l va învăța pe încornorat cum să-și redescopere masculinitatea, cum să cucerească o femeie (zece, douăzeci, mă rog).

”Soția ta te-a înșelat pentru că ai uitat cum e să fii bărbat, soț și probabil amant”.

Lucru deloc ușor cuceritul ăsta, cu atât mai mult cu cât Cal nu a mai ieșit cu o altă femeie în afară de soția lui (mi-ar fi plăcut să văd mai multe detalii, de ce s-a degradat relația celor doi, de exemplu, cum a ajuns ea să-și înșele soțul când, de cele mai multe ori, lucrurile se petrec invers, bărbatul fiind acela care calcă strâmb). Jacob însă nu se lasă și își intră în rol, reînnoindu-i noului său prieten garderoba, ducându-l la hairstylist, dar mai ales învățându-l să vorbească și să se poarte cu o femeie.

În film sunt multe personaje și multe povești. De la fiecare ai ceva de luat și fiecare îți va plăcea. Puștoaica-babysitter în vârstă de 17 ani este îndrăgostită de Cal, iar băiatul lui Cal nutrește o pasiune pentru ea și este prins în dormitor făcând… mă rog, ce fac puștii la 13 ani. Ăă, ok, și bărbații în general :D.

Cel mai mult îmi place, v-ați prins, desigur, de Jacob, acest Don Juan, care își primește și el lecția. Hannah, fata lui Cal și a lui Emily, va reuși să ajungă la inima lui prin naturalețe, amuzament, fără nici un fel de artificii. Ok, povestea lor este clișeistică, însă cei doi joacă atât de bine, personajele sunt atât de credibile încât totul este adorabil.

Gata, nu mai dezvălui nimic. Am spus destul, dar tot nu am cuprins filmul. O să vă placă la nebunie, sunt sigură :).

Unde poate fi văzut filmul

Păi, dacă nu ai fost la cinema în 2011, îl poți vedea acasă, online. Și chiar dacă l-ai văzut acum șapte ani, tot poți să-l vezi, mai ales că nu avem prea des parte de comedii romantice bune (vă aștept cu sugestii de cunoașteți).

Cât a costat bugetul peliculei ”A naibii dragoste”

”A naibii dragoste”, titlu original ”Crazy, stupid, love”, a avut un buget de 50 de milioane de dolari și a fost filmat în Statele Unite ale Americii. Actorii sunt cunoscuți, o Emma Stone, cu aceeași energie debordantă, o Marisa Tomei, care joacă un rol de femeie ușor isterică și nimfonană, Jonah Bobo, puștiul care are toate șansele să ajungă mare și chiar îi prevăd un viitor strălucit în domeniul actoriei, Steve Carell, Ryan Gsoling și Julianne Moore. Timp de 118 minute, vă veți bucura de prezența acestora pe ecran.

Roxana Brănișteanu

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

Recent Posts

Club de lectură în Brașov: Lista de Yomi Adegoke

Sâmbată dimineața, la Fract Restaurant din Brașov, ne-am reunit pentru a explora subiectul complex al…

11 ore ago

BOOK CLUB: Lista de Yomi Adegoke (București)

În acest weekend cititorii din Bucuresti, Constanţa şi Braşov s-au reunit pentru a discuta despre…

11 ore ago

Atelier de Scriere Creativă: Din Tabăra de Lectură

STICLUȚA Mă găsesc privind spre valurile care se sparg și mă surprind pierdut în gânduri,…

3 zile ago

Atelier de scriere creativă: Concurs cu premii în București

Ce planuri ai vineri seară, pe 8 noiembrie? Vin cu o invitație către tine, să…

4 zile ago

BOOK CLUB cu Editura TREI: Lista, de Yomy Adegoke (București, Brașov, Constanța)

Te invităm să ni te alături la următorul nostru club de lectură, dedicat romanului "Lista", de…

7 zile ago

Premiul Nobel pentru Literatură 2024: Han Kang, prima laureată din țara asiatică

Premiul Nobel pentru Literatură din 2024 a fost câștigat de scriitoarea sud-coreeană Han Kang. Este…

o săptămână ago