RoxanaB

Greseli pe care le face un barbat de Valentine’s Day

Cea mai mare greșeală nu e să uite de Valentine’s Day. E mai grav să uite că are o iubită când mai vine o ofertă, dar nici asta nu e cea mai mare greșală.
Nu e cel mai grav lucru din lume să nu ai un cadou pentru ea. Oricum, mulți oferă cadouri “simbolice”. Un termen care s-a devalorizat și a ajuns să însemne cadouri ieftine. Care nu simbolizează nimic. Poate doar faptul că ești un zgârcit.
Asta nu înseamnă că un bărbat adevărat îi va pune iubitei o mie de lei într-un plic “să-ți iei tu ceva frumos”. O iubești sau o plătești? Dacă doar o mie face, atunci nu stai prea bine. Dacă asta e aprecierea ta, află că erau curve de lux din ultimul dosar de prostituție care erau mai apreciate de atât.
Nu. Nici să uiți să-i aduci flori nu mi se pare cel mai grav lucru de Valentine’s Day! Bărbatul care aduce flori numai la ocazii e la fel de penibil ca acela care aduce flori când se întoarce de la amantă. Parcă mai mult atragi atenția.
Uneori nu e atât de grav nici să nu știi ce vrea. Nu e adevărat că femeile nu știu ce vor. Uneori nu spun ce vor. Ceea ce e altceva. Și noi, bărbații, nu suntem unicii vinovați pentru lipsa de comunicare. Chiar, oare cum poate o femeie să vorbească două ore pe zi cu prietenele și să nu spună totuși nimic când vorbește cu al ei?
Cum a fost ziua ta la serviciu? Întreabă ea.
De multe ori răspunsul bărbatului ar fi: Am încercat să las problemele la ușă. De ce mi le bagi în casă?
Nu sunt stăpânul adevărului absolut, mai degrabă aș spune că am făcut greșeli fertile. Din care am învățat ceva. De exemplu că dragostea nu are program și calendar. Există zile de muncă și zile libere, dar nu zile în care iubim și zile în care luăm o pauză. Oamenii fericiți în dragoste nu aștepată weekendul pentru că și zilele de luni li se par senzaționale. E o relație, nu un one night stand.
Și atunci? Care e totuși cea mai mare greșeală de Ziua Îndrăgostiților?
Să fie doar pe 14 Februarie.

Anonim

Roxana B

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

Recent Posts

BOOK CLUB: Marea liniștii, de Emily St. John Mandel

Clubul de lectură al lunii aprilie aduce un scriitor contemporan străin, de această dată prin…

o zi ago

BOOK CLUB cu Radu Paraschivescu: Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri

Luna martie a fost dedicată celor două cluburi de lectură, din 2, respectiv 16 martie.…

6 zile ago

Tabăra de Lectură pentru Adulți merge la Veseud, în Sibiu!

Dragi cititori, iată-ne ajunși la a VII-a ediție a taberei de lectură pentru adulți. De…

o săptămână ago

BOOK CLUB: Furia, de Alex Michaelides

Luna martie este magică și pentru că avem două cluburi de lectură programate. Unul a…

3 săptămâni ago

Books and Wine cu vin, cărți și poezie

În mijlocul atmosferei vibrante și pline de inspirație a capitalei, am organizat pe 1 martie…

3 săptămâni ago

Book Club Măștile fricii, de Camelia Cavadia

Într-o atmosferă plină de pasiune literară și gusturi dulci, cluburile noastre de lectură din București…

3 săptămâni ago