Lansare de carte: Fata cu fragi

Seara trecută am fost la o lansare de carte la librăria Humanitas (încă preferata mea, chiar dacă nu vrea să-mi publice romanul :D) și am ascultat-o, prin skype, pe autoarea romanului care a fost lansat la noi. Aș spune că acesta a fost singurul moment interesant. Și mi-a mai plăcut de Ioana Nicolaie (soția scriitorului Mircea Cărtărescu), care a vorbit foarte frumos și a punctat când și unde trebuia. Recunosc, nu sunt foarte bună prietenă cu lansările de carte. Depinde foarte mult de invitați și de cum este expusă povestea cărții. Dar, din când în când, merg la astfel de evenimente. Mă ajută să-mi dau seama cum voi dori să fie lansările pentru cartea mea :).

Răsfoind „Fata cu fragi” și ascultând-o pe cea care a scris acest roman, Lisa Stromme, m-a făcut curioasă. Nu am să vă povestesc nimic legat de carte, deoarece nu am citit-o, doar pe scurt, că este vorba despre iubire, despre inocență, despre artă, iar subiectul s-a axat pe tânărul pictor Eduard Munch, deși nu acesta este personajul principal.

Vă pot spune, însă, puțin despre ea, despre Lisa. Mi-a plăcut tare mult. Are 42 de ani și aceasta este prima carte pe care a publicat-o, fiind tradusă în nu mai puțin de 12 limbi. S-a născut în Yorkshire și a crescut în Leeds, Teheran și Glaslow. În prezent, locuiește în Norvegia. După ce s-a îndrăgostit de cel care avea să-i devină soț, a decis să-l și urmeze. Tocmai în Norvegia :).

Și bine a făcut, căci iată, a publicat o carte. De la profesor de limba engleză, traducător, redactor, iar mai apoi organizator al unor ateliere de dezvoltare a creativității, până la scriitor – a fost doar un pas. Lisa este o persoană plină de viață, a dat din energia ei pozitivă întregii încăperi din librăria înțesată de cărți. Mi-a plăcut. Mi-a plăcut și am să citesc cartea :).

Roxana B

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

Recent Posts

BOOK CLUB: Marea liniștii, de Emily St. John Mandel

Clubul de lectură al lunii aprilie aduce un scriitor contemporan străin, de această dată prin…

o zi ago

BOOK CLUB cu Radu Paraschivescu: Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri

Luna martie a fost dedicată celor două cluburi de lectură, din 2, respectiv 16 martie.…

5 zile ago

Tabăra de Lectură pentru Adulți merge la Veseud, în Sibiu!

Dragi cititori, iată-ne ajunși la a VII-a ediție a taberei de lectură pentru adulți. De…

o săptămână ago

BOOK CLUB: Furia, de Alex Michaelides

Luna martie este magică și pentru că avem două cluburi de lectură programate. Unul a…

3 săptămâni ago

Books and Wine cu vin, cărți și poezie

În mijlocul atmosferei vibrante și pline de inspirație a capitalei, am organizat pe 1 martie…

3 săptămâni ago

Book Club Măștile fricii, de Camelia Cavadia

Într-o atmosferă plină de pasiune literară și gusturi dulci, cluburile noastre de lectură din București…

3 săptămâni ago