Mic dejun dulce sau sărat

Variantele pe care le propun pot fi pentru iubi 🙂 sau pentru prietenii care raman peste noapte, sunt simplu de făcut, se pot face cu ce are fiecare prin casă și necesită timp puțin de pregatire. Voi atașa și poze cu rezultatul final, merită încercat și sunt foarte gustoase.

Varianta sărată:

Chifle umplute

Ceea ce voi descrie este ideal pentru două persoane:

Ingrediente:

-2 chifle rotunde/multicereale (la alegerea fiecăruia);

-bacon/șuncă presată (pentru cele prezentate am folosit bacon);

-brânză/cașcaval ras;

-condimente: mărar proaspăt sau uscat (eu am folosit uscat, are aroma mai puternică), sare, piper și usturoi granule (dacă se dorește)ș

-puțin unt;

– 2 ouă;

Mod de pregatire:

– Se taie chiflele astfel încât să rămână ca un castronel cu capac :), apoi se ung cu unt pe interior, apoi se asezonează cu sare și piper;
– Se ung cu puțin unt și se asezonează cu sare și piper;
– Se pune baconul/ sunca presata dupa preferinta, in interiorul chiflei sau in jurul taieturii;
– Se adaugă oul și se asezonează cu sare, piper și mărar;
– Capacul tăiat se unge cu unt și se adaugă brânza/cașcavalul ras plus mărar și puțin piper;
– Se pune la cuptor până este gata oul.

Rezultatul este următorul:

Varianta dulce

Friganele mamei

Tot pentru două persoane 😉

Ingrediente:

– 4 felii de pâine;
– 1 ou;
– Puțin lapte;
– 1 lingură de zahar;
– Coajă de lămâie/portocală;
– Esență de rom;
– Zahăr vanilinat;
– 1 Banană sau căpșuni;
– 2 linguri de dulceață (orice variantă) sau miere;

Mod de pregătire:

– Se bate oul cu laptele, se adaugă coaja de lămâie/portocală, lingura de zahăr, esența de rom și zahărul vanilinat;
– Se trec feliile de pâine prin compoziția de mai sus și se pun la prăjit, se scot apoi pe servețel pentru a absorbi uleiul;
– Se taie banana felii și apoi se dă cu puțin zahăr pudră;
– La final se adaugă dulceața sau mierea, după preferințe.

Rezultatul este divin :):

 

Roxana Brănișteanu

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

Share
Published by
Roxana Brănișteanu

Recent Posts

Tabăra de Lectură pentru Adulți: Ediția a X-a merge la Castelul Maria din Hunedoara

Ne pregătim să începem anul 2025 cu o nouă ediție a mult așteptatei tabere de…

2 săptămâni ago

BOOK CLUB în București, Brașov, Constanța, Iași, Sibiu: Copilul de la Auschwitz

Clubul de lectură iCarte, iParte este mai mult decât un loc de întâlnire pentru cititori;…

o lună ago

25 ianuarie 2025: Clubul de carte din Constanța cu romanul Copilul de la Auschwitz

La Constanța, iubitorii de lectură au ocazia să se adune pentru un eveniment special, dedicat…

o lună ago

Club de lectură în Brașov: Copilul de la Auschwitz, de Lily Graham

În cadrul întâlnirii din luna ianuarie a Clubului de Lectură, vom organiza un eveniment special…

o lună ago

BOOK CLUB 2025: Copilul de la Auschwitz

Un nou an aduce cu sine oportunități de a descoperi, de a învăța și de…

o lună ago

Book Club iCarte, iParte: O întâlnire specială pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Luna ianuarie  vă asteaptă cu un nou club de lectură by iCarte, iParte dedicat iubitorilor…

o lună ago