Acasă Arhiva Top 5 cărți interzise din cauza mesajelor transmise

Top 5 cărți interzise din cauza mesajelor transmise

1
Top 5 cărți interzise din cauza mesajelor transmise
Top 5 cărți interzise din cauza mesajelor transmise

În acest articol vorbim despre top 5 cărți interzise din cauza mesajelor transmise. Nu este întotdeauna ușor să publici o carte. Mai ales când subiectul pe care ți l-ai ales este cel puțin delicat pentru mulți dintre oameni, iar sinceritatea este un lucru greu de acceptat având în vedere natura umană.

Top 5 cărți interzise din cauza mesajelor transmise

Nu suntem chiar cea mai simpatică, pașnică și condusă de logică specie, însă încercăm să și recunoaștem acest lucru, și unde putem face asta fără a ne cauza probleme? Exact, în literatură.

Cred că este și cel mai sănătos mod de a face asta, pentru că nu este o soluție bună reprimarea anumitor sentimente și chiar a ceea ce suntem noi, de asta există ”ABC-ul psihopatului”!

1. George Orwell – „Ferma Animalelor”

Am fost la fel de șocată ca și voi atunci când am dat de această carte în lista celor interzise, poate și pe motiv că îl ador pe Orwell și am citit această carte, însă aparent, pentru un anume grup de oameni, cartea a fost ofensatoare din cauza mesajului transmis. Deși este doar o satiră, aceasta critică anumite mișcări politice (comunismul, de aia Stalin nu-l plăcea, cât și Cuba și Coreea de Nord au în acest timp interzisă cartea). Este interzisă în Kenya din cauza criticii aduse asupra corupției, cât și în unele școli, din cauza religiei musulmane care este împotriva purceilor.

2. Vladimit Nabokov – „Lolita”

Lolita, scrisa de Vladimir Nabokov
Lolita, scrisa de Vladimir Nabokov

O carte pe care am citit-o, și într-adevăr, a fost puțin ciudată pot spune, însă nu am nimic împotriva acesteia, față de francezi, care au aruncat-o la gunoi, împreună cu baghetele și libertatea statului, dar și în Marea Britanie a fost interzisă, ambele însă au fost ofensate, cel mai probabil, de satira prin care s-au simțit cu musca pe căciulă.

3. Henry Miller – „Tropicul Cancerului”

Să nu spuneți că ați auzit de la mine, dar este posibil ca această carte să-și merite locul în acest top, deoarece reprezintă, așa cum a spus un alt cineva, un fel de scursură a societății, unde s-a adunat toată putrezimea umanității, însă mereu a ajuns cumva în mâinile oamenilor, ceea ce pentru mine este un motiv suficient pentru a spune că este destul de interesantă. Curiozitatea morbidă nu a omorât pisica, ci a făcut-o mai înțeleaptă.

4. James Joyce – „Ulise”

Aș vrea să citesc integral această carte ca să pot confirma cele spuse; ideea este că aparent, sunt unele referințe nu tocmai cum ne-am aștepta într-o lucrare istorică, însă nu mulți ajung acolo, și totuși, a fost interzisă în Marea Britanie și S.U.A până în 1940, câteva copii au fost arse și făcute bezele pe focul care s-a ridicat din paginile cărții.

5. JD Salinger – „De veghe în lanul de secară”

Am citit-o în liceu, dar atunci nu am avut tendințe de a-i face cuiva felul sau să împart pliante prin oraș cu îndemnuri comuniste, așa cum se vehicula că provoacă în rândul adolescenților, iar un detaliu important asupra cărții: este a doua cea mai predată carte în școlile americane, deci da, ceva e putred la mijloc. O carte pentru adolescenți interzisă este la fel ca o prăjitură pentru cei care adoră dulciurile.

Prin urmare, cărțile bune se găsesc în asemenea topuri, pentru că, evident, nu se prea pot găsi în librării (însă în ale noastre da, atâta timp cât nu este o satiră împotriva noastră).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.