Acasă Sanatate Educatie nutritionala Pătrunjelul, planta miraculoasă a întregii familii

Pătrunjelul, planta miraculoasă a întregii familii

0
Pătrunjelul, planta miraculoasă a întregii familii
O să crezi că este o glumă, însă vei vedea că este vorba de ceva real şi, dacă vei testa, te vei convinge. Există multe plante-minune, pe care le poţi folosi în funcţie de ce ai nevoie. Astăzi vorbim despre pătrunjel, una dintre verdeţurile mele preferate, din care fac ceai atunci când vreau să întăresc sistemul imunitar.
Ceaiul de pătrunjel conţine o cantitate impresionantă de fier şi vitaminele B1 şi C, fiind excelent în perioada sezonului rece. De asemenea, distruge radicalii liberi şi stimulează sistemul nervos. Bogat în vitamina A  şi potasiu, este un excelent remediu în cazurile de luxaţii. Are un rol important în prevenirea artritelor şi este foarte recomandat în cazurile de anemie ferifidă, adică lipsă de fier.
Vedeţi câte poate să „rezolve” un simplu ceai? O legătură de pătrunjel costă între 0,75 – 1 RON.
Acum să te ţii, însă, pentru că e de muncă la prepararea lui :).
Se pun două linguriţe de pătrunjel uscat sau natural într-un ceainic, se fierbe apa separat şi, in momentul în care fierbe, se pune în ceainucul cu frunze. Se adauga miere naturală în cană şi nu se beau mai mult de 200 de mililitri pe zi, deoarece poate deveni toxic.
Ştiaţi că…
…este şi un excelent detoxifiant şi aliat în curele de slăbire?
Puteti slăbi până la trei kilograme în cinci zile, cu doar 200 de mililitri de ceai. De asemenea, în momentul în care se strecoară ceaiul, nu se aruncă frunzele, ci se pot pune pe faţă pentru un aspect foarte radiant al pielii pentru a doua zi. Adio, ochi obosiţi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!