Depresia este o boală, care prezintă simptome, iar aceste simptome nu sunt reprezentate de simple stări de tristețe, este mult mai complex decât credem, iar, în pofida acestui fapt noi tindem să ne victimizăm și să ne autodiagnosticăm cu depresie.
De ce trebuie să ne ferim sa spunem asta?
Pentru că este o boală destul de serioasă, care pune foarte multe probleme, iar dacă nu este tratată cu terapie și medicație se poate sfârși tragic. Persoanele care suferă de depresie ajung sa aibă această maladie după ce au trăit șocuri mari în viață, peste care nu au putut trece și care le-au lăsat urme adânci atât în conștient, cât și în subconștient.
Depresia se manifestă în general prin stări de tristețe profundă, cu plâns aproape din orice ( chiar și atunci când cade o frunză ), prin coșmaruri (adesea ea este însoțită de anxietate), coșmaruri pe care individul le poate avea, atât când doarme, cât și atunci când doar clipește.
Psihicul nostru este foarte sensibil și de aceea trebuie să avem grijă de el atât cât putem, încercând să ne ferim de oamenii care ne fac rău și alăturându-ne cu oameni care împart energii pozitive. O persoană care îți face rău, îți toacă toată energia, te obosește până ajunge să te facă să te consumi atât de mult încât să ajungi la epuizare, și, în cele din urmă, la depresie. Totuși să nu confundăm greutățile cotidiene cu bolile psihice.
Data viitoare când ai tendința de a spune că ești în depresie, eu zic să te gândești de două ori înainte de a afirma asta despre tine. Este o boală a psihicului pe care nu este ușor să o înfrunți, după cum am spus și mai sus, mulți aleg să nu mai lupte și sfârșesc prin a se sinucide!