Acasă Educatie Descopera Castelul de lut sau Casuta celor 7 pitici ai Albei ca Zapada

Castelul de lut sau Casuta celor 7 pitici ai Albei ca Zapada

0
Castelul de lut sau Casuta celor 7 pitici ai Albei ca Zapada

imagini-alba-ca-zapada-cei-7-pitici-si-printul-18

Asa mult imi plac aceste povesti cu romani care muncesc pentru indeplinirea visurilor lor, incat nu am cum sa nu scriu si sa promovez putin chiar. Cititi  mai jos cum a luat nastere pensiunea construita din lut, lemn, nisip, piatra si paie, un loc care iti vei dori sa ajungi.

Un sat al hobbitilor, asa pare localitatea rurala Porumbacu de Sus, aflata la aproximativ 40 de kilometri de Sibiu. In momentul in care vei poposi aici, te vei intreba daca nu cumva esti intr-un basm. Pare ca te afli intr-o casuta precum a piticilor Albei ca Zapada. Faptul ca Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania nu mai este secret pentru nimeni, ceea ce nu e de mirare ca acest loc mirific se afla in aceasta zona.

Get-beget bucurestean, Razvan Vasile a lasat tot ce avea in Bucuresti pentru a-si duce la indeplinire un plan ce parea nebunesc. Impreuna cu sotia si copilul sau de opt ani, cele mai importante persoane din viata sa care l-au sustinut, au vandut casa din Bucuresti si s-au mutat cu chirie. Razvan a renuntat, astfel, la jobul pe care il avea pentru a se ocupa de proiectul sau de suflet.

Constructia a inceput-o in 2014, iar la finele acestui an spera sa ofere deja camerele spre inchiriere, dupa cum el insusi spune pe pagina sa de Facebook. Pensiunea are zece camere, dintre care patru sunt apartamente cu scara interioară si sase camere duble, fiecare cu acces separat. Locatia are un nume usor de retinut: Castelul de lut Valea Zanelor. Pe malul lacului va fi amenajata si plaja, existand totodata zone de entertainment pentru copii si adulti.

Fundatia este din beton ciclopian, structura de lemn, peretii din lut, paie, nisip si balast. Constructia e tencuita pe exterior cu o tencuiala de var hidraulic si varuita cu bidineaua. Acoperisul este din sindrila de lemn si lacuita cu un lac pe baza de apa. Asadar, numai  materiale naturale, fara finisaje sau alte facilitati moderne.

Desi constructia nu a fost inca finalizata, locul a devenit rapid o atractie turistica. Razvan spune ca au sosit turisti din diverse zone, cum ar fi Canada, Argentina, Mexic, aproape toata Europa, Filipine. La renumitul „Castel” a avut loc si o nunta, oficierea casatoriei avand loc la Primarie Porumbacu de Sus.

13 14

15

Articolul precedent Tutu style. Simte-te ca o prinţesă!
Articolul următor Eu îţi croiesc un pareo şi tu îl porţi. Vezi mai jos idei.
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.