AcasăEducatieDescoperaCastelul de lut sau Casuta celor 7 pitici ai Albei ca Zapada

Castelul de lut sau Casuta celor 7 pitici ai Albei ca Zapada

Published on

spot_img

imagini-alba-ca-zapada-cei-7-pitici-si-printul-18

Asa mult imi plac aceste povesti cu romani care muncesc pentru indeplinirea visurilor lor, incat nu am cum sa nu scriu si sa promovez putin chiar. Cititi  mai jos cum a luat nastere pensiunea construita din lut, lemn, nisip, piatra si paie, un loc care iti vei dori sa ajungi.

Un sat al hobbitilor, asa pare localitatea rurala Porumbacu de Sus, aflata la aproximativ 40 de kilometri de Sibiu. In momentul in care vei poposi aici, te vei intreba daca nu cumva esti intr-un basm. Pare ca te afli intr-o casuta precum a piticilor Albei ca Zapada. Faptul ca Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania nu mai este secret pentru nimeni, ceea ce nu e de mirare ca acest loc mirific se afla in aceasta zona.

Get-beget bucurestean, Razvan Vasile a lasat tot ce avea in Bucuresti pentru a-si duce la indeplinire un plan ce parea nebunesc. Impreuna cu sotia si copilul sau de opt ani, cele mai importante persoane din viata sa care l-au sustinut, au vandut casa din Bucuresti si s-au mutat cu chirie. Razvan a renuntat, astfel, la jobul pe care il avea pentru a se ocupa de proiectul sau de suflet.

Constructia a inceput-o in 2014, iar la finele acestui an spera sa ofere deja camerele spre inchiriere, dupa cum el insusi spune pe pagina sa de Facebook. Pensiunea are zece camere, dintre care patru sunt apartamente cu scara interioară si sase camere duble, fiecare cu acces separat. Locatia are un nume usor de retinut: Castelul de lut Valea Zanelor. Pe malul lacului va fi amenajata si plaja, existand totodata zone de entertainment pentru copii si adulti.

Fundatia este din beton ciclopian, structura de lemn, peretii din lut, paie, nisip si balast. Constructia e tencuita pe exterior cu o tencuiala de var hidraulic si varuita cu bidineaua. Acoperisul este din sindrila de lemn si lacuita cu un lac pe baza de apa. Asadar, numai  materiale naturale, fara finisaje sau alte facilitati moderne.

Desi constructia nu a fost inca finalizata, locul a devenit rapid o atractie turistica. Razvan spune ca au sosit turisti din diverse zone, cum ar fi Canada, Argentina, Mexic, aproape toata Europa, Filipine. La renumitul „Castel” a avut loc si o nunta, oficierea casatoriei avand loc la Primarie Porumbacu de Sus.

13 14

15

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

Testul de luni: Să începem săptămâna cu 10/10!

Nu este un test dificil, deci n-o să vă dea bătăi de cap. Indiferent...
error: Content is protected !!