AcasăEducatieDescoperaCastelul de lut sau Casuta celor 7 pitici ai Albei ca Zapada

Castelul de lut sau Casuta celor 7 pitici ai Albei ca Zapada

Published on

spot_img

imagini-alba-ca-zapada-cei-7-pitici-si-printul-18

Asa mult imi plac aceste povesti cu romani care muncesc pentru indeplinirea visurilor lor, incat nu am cum sa nu scriu si sa promovez putin chiar. Cititi  mai jos cum a luat nastere pensiunea construita din lut, lemn, nisip, piatra si paie, un loc care iti vei dori sa ajungi.

Un sat al hobbitilor, asa pare localitatea rurala Porumbacu de Sus, aflata la aproximativ 40 de kilometri de Sibiu. In momentul in care vei poposi aici, te vei intreba daca nu cumva esti intr-un basm. Pare ca te afli intr-o casuta precum a piticilor Albei ca Zapada. Faptul ca Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania nu mai este secret pentru nimeni, ceea ce nu e de mirare ca acest loc mirific se afla in aceasta zona.

Get-beget bucurestean, Razvan Vasile a lasat tot ce avea in Bucuresti pentru a-si duce la indeplinire un plan ce parea nebunesc. Impreuna cu sotia si copilul sau de opt ani, cele mai importante persoane din viata sa care l-au sustinut, au vandut casa din Bucuresti si s-au mutat cu chirie. Razvan a renuntat, astfel, la jobul pe care il avea pentru a se ocupa de proiectul sau de suflet.

Constructia a inceput-o in 2014, iar la finele acestui an spera sa ofere deja camerele spre inchiriere, dupa cum el insusi spune pe pagina sa de Facebook. Pensiunea are zece camere, dintre care patru sunt apartamente cu scara interioară si sase camere duble, fiecare cu acces separat. Locatia are un nume usor de retinut: Castelul de lut Valea Zanelor. Pe malul lacului va fi amenajata si plaja, existand totodata zone de entertainment pentru copii si adulti.

Fundatia este din beton ciclopian, structura de lemn, peretii din lut, paie, nisip si balast. Constructia e tencuita pe exterior cu o tencuiala de var hidraulic si varuita cu bidineaua. Acoperisul este din sindrila de lemn si lacuita cu un lac pe baza de apa. Asadar, numai  materiale naturale, fara finisaje sau alte facilitati moderne.

Desi constructia nu a fost inca finalizata, locul a devenit rapid o atractie turistica. Razvan spune ca au sosit turisti din diverse zone, cum ar fi Canada, Argentina, Mexic, aproape toata Europa, Filipine. La renumitul „Castel” a avut loc si o nunta, oficierea casatoriei avand loc la Primarie Porumbacu de Sus.

13 14

15

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Book Club by iCarte, iParte: O călătorie literară cu „Miere neagră”

Am ajuns la Ediția cu nr. XXVI la Book Club by iCarte, iParte, de...
error: Content is protected !!