Când simți că ai dureri de șold, durerea ar putea fi de fapt în partea coapsei superioare, fesele superioare sau poți experimenta dureri de spate mai puțin intense. Femeile se confruntă cu durere de șold mai mult decât bărbații, ca și în cazul oricărui alt tip de durere cronică.
Durerea de șold poate apărea din cauza multor cauze și găsirea factorului răspunzător este cheia pentru determinarea tratamentului potrivit. Durerea de șold este adesea simțită în zona inghinală sau în exteriorul șoldului, direct în locul în care se află articulația șoldului.
Există mai multe cauze pentru care durerea de șold apare la femei. Când o femeie merge la medic pentru a diagnostica durerea de șold, acesta ia în considerare vârsta, stadiul și nivelul de activitate. Diagnosticul este destul de diferit pentru o femeie de 20 de ani și pentru o persoană care are peste 60 de ani.
Află câteva dintre principalele cauze ale durerii de șold la femei:
Artrita
Durerea cronică de șold la femei apare adesea din cauza artritei sau a osteoartritei. Acesta este un fel de uzură care afectează multe femei pe măsură ce îmbătrânesc. Durerea provocată de artrită/osteoporoză este de multe ori simțită în partea din față a coapsei sau în zona inghinală.
Fractura de șold
Fractura de șold este destul de frecventă la femeile în vârstă, în special la cele cu osteoporoză. Simptomele sunt vizibile prin durerea care apare atunci când te ridici de pe scaun, ridici ceva de jos sau stai mult timp pe un picior.
Hernia de disc
Hernia poate provoca dureri de șold frontale la femei. Există riscul ca femeile însărcinate să se confrunte cu hernie în zona inghinală din cauza presiunii suplimentare pusă pe peretele abdomenului.
Durerea de spate
Durerea de șold la femei poate avea cauze ginecologice. În funcție de vârsta pe care o ai și de alți factori, durerea de șold ar putea proveni din alt sistem, nu cel osos.
Sciatica
Sciatica afectează doar o parte a corpului, stânda sau dreapta, atunci când este afectat nervul sciatic. Această afecțiune este frecvent întâlnită în rândul femeilor în timpul sarcinii, ceea ce duce la apariția durerii de șold.
Tendinita
Multe tendoane din jurul șoldului leagă mușchii de articulații. Aceste tendoane pot fi ușor inflamate dacă sunt suprasolicitate. Una dintre cauzele comune ale tendinitei la articulația șoldului este sindromul bandeletei iliotibiale. Bandeleta iliotibială este tendonul care corespunde tendonului final al mușchiului mare fesier și al mușchiului tensor al fasciei late.