Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Ce înseamnă să fii alături la bine și la rău?

Ce înseamnă să fii alături la bine și la rău?

2
Ce înseamnă să fii alături la bine și la rău?

„La bine și la rău…”. Ești sigur că Dumnezeu nu-ți va da planurile peste cap? Sunt vorbe mari acelea pe care le spui atunci când faci pasul spre căsătorie și crezi cu adevărat în ele, însă nu ești obligat să faci un compromis și să te sacrifici de dragul persoanei lângă care ți-ai dorit din toată inima să îmbătrânești.

Scriu acest text pentru că am văzut, din când în când, câte un articol legat de viața fostului fotbalist Mihăiță Neșu, dar mai ales legat de viața fostei lui soții, Maria Gherman. În toate articolele este scris identic: „după ce l-a părăsit pe Mihăiță…”. Nu ar fi mai simplu „după divorțul celor doi…”? Iar pe facebook am văzut atât de multe acuze și jigniri la adresa acestei femei din partea unor oameni care-L pomenesc continuu pe Dumnezeu. Omul este cel mai mare Judecător, se pare. El taie, el spânzură. Eu, de exemplu, nu pot vorbi nici în numele lui, nici în numele ei. Și nu mă pot pune în locul vreunuia dintre ei. Dar nu cred că femeia asta n-a avut niciodată sentimente pentru el și că l-a lăsat pentru că era paralizat. Iubirea nu este veșnică, iar fericirea nu este permanentă.

Nu am înțeles niciodată de ce oamenii au tendința să creadă că suferă doar acela care este părăsit, când și celălalt este supus suferinței. Niciunul nu suferă din iubire, în mod clar. Cea mai mare tristețe este cauzată de sentimentul de singurătate, după ce te obișnuisei să-ți împarți viața cu cineva. Durerea de a te trezi singur este sfâșietoare. Dar nimeni și nimic nu merită compromisul de a rămâne acolo unde nu te mai simți bine.

Am cunoscut cândva un om paralizat. Mergea în scaun cu rotile și făcea zilnic exerciții de recuperare. Se ridica și se așeza cu ajutorul mătușii sale. Mi-ar fi dăruit totul, mi-ar fi pus totul înainte. Doar să-i fiu alături. Pe undeva, ar fi fost un schimb reciproc…

Nu am putut să-i spun „da”. Nu mă putea vedea îngrijindu-l. Indiferent de ce mi-ar fi dăruit material, mi-ar fi luat sufletul și libertatea.

Așadar, mai puțin cu judecatul, vă rog…

Articolul precedent Filmul de weekend: Ispita
Articolul următor De ce purtăm ciorapii-plasă cu jeans și adidași?
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

2 COMENTARII

  1. Nu zic decat ca „la bine si la rau” nu se spune la cununia religioasa la ortodocsi, poate la catolici. Nu ca ma impiedic de un ciot, am inteles esenta. 🙂 Tot despre asta se spune ca Dumnezeu nu-ti da mai mult decat poti duce, fiecaruia dupa masura lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.