Acasă Sanatate Educatie nutritionala Iată de ce să înlocuiești medicamentele cu ceaiuri. Sunt adevărate minuni naturale.

Iată de ce să înlocuiești medicamentele cu ceaiuri. Sunt adevărate minuni naturale.

0
Iată de ce să înlocuiești medicamentele cu ceaiuri. Sunt adevărate minuni naturale.
sursa foto: drinkpreneur.com

Pe lângă aportul de nutrienți pe care îi luăm din mâncare, noi ne mai putem hrăni și cu băuturi. Care sunt băuturile miraculoase care ne hrănesc corpurile? Cum putem să înlocuim medicamentele cu anumite băuturi, 100% naturale, care să aibă efecte vizibile? Voi răspunde acestor întrebări prin intermediul acestui articol.

Fructele ne hrănesc cu foarte multă energie, atât când sunt consumate în stare proaspătă, sub formă de sucuri, sau ceaiuri. Dintre toate cele enumerate, ceaiurile sunt băuturile, din fructe sau frunze, care ne oferă cele mai multe beneficii pentru sănătate.

Ne pot ameliora simptomele unei răceli ce ne chinuie sau pot trata efectiv infecții, până aici se întind posibilitățile de acțiune ale ceaiurilor. Cam pentru orice durere sau disconfort găsim în natură ceva care să ne fie leac sub formă de infuzie sau decoct.

Care sunt cele mai folosite ceaiuri?

Ceaiul de sunătoare este recunoscut pentru acțiunea sa aproape instantă pe durerile de stomac, un deosebit antibacterian pentru bobul de fasole care primește hrana în organismul uman.

Ceaiul de măceșe, foarte aromat de altfel, este foarte bun pentru tratarea infecțiilor de natură intimă, fie ele vaginale sau urinare, poate fi băut, dar pot fi făcute și băi de aburi în zona afectată.

Ceaiul verde este deja celebru pentru proprietățile sale energizante, care reduce stările de oboseală și ajută la slăbit accelerând tranzitul intestinal.

În cazul dismenoreei acționează ceaiul de anghinare, cu proprietăți miraculoase ce acționează pe aparatul genital feminin.

De o bună circulație a sângelui se ocupă ceaiul de urzică, ce este un bun detoxifiant al organismului, mai ales după mese bogate.

Ceai de mentă trebuie să bei dacă mișcările peristaltice de la nivelul tubului digestiv o iau razna, cu alte cuvine, dacă ai diaree.

Și nu în ultimul rând, ceaiul de cimbru, una dintre cele mai aromate plante pe care le folosim în gastronomie, se poate utiliza ca antispastic pe musculatura netedă. Este de asemenea un foarte bun antibacterian pentru circuitul gastrointestinal.

Pentru răceala de toate zilele, cel mai potrivit ceai este cel de lămâie. Se face din cojile de lămâi și nu are un gust prea bun, însă este cel mai eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!