AcasăArhivaRecenzie: "Dragostea pe strada mea" de Roxana Brănișteanu

Recenzie: „Dragostea pe strada mea” de Roxana Brănișteanu

Published on

spot_img

Dragostea pe strada mea este romanul de debut al Roxanei, prietetena mea.

Este o carte pe care am aşteptat-o cu nerăbdare şi emoţii, nu numai datorită autoarei, dar şi pentru că m-am simţit părtaşă la naşterea ei, având ocazia să o citesc în varianta de manuscris.

Cu toate cele scrise mai sus, recenzia de faţă este scrisă de Eliana cititoarea, nu Eliana prietena autoarei, aşa că îmi voi permite să fiu sinceră şi deschisă.

COMANDĂ ACUM DRAGOSTEA PE STRADA MEA

Titlu: Dragostea pe strada mea

Autor: Roxana Brănişteanu

Gen: Beletristică

Spoiler alert

Romanul debutează în forţă chiar cu punctul culminant, Alexandra, protagonista descoperind că este înşelată. Flavius, omul cu care plănuia să îşi împartă viaţa, alege să aibă o aventură cu Olga, una dintre prietenele iubitei lui. Această dezamăgire declanşează traumele din copilărie ale Alexandrei care o să-i bântuie de aici înainte toate acţiunile.

Viaţa protagonistei tinde să capete sens când îl întâlneşte pe Denis, un vechi prieten al tatălui ei, de care fusese îndrăgostită în copilărie.

Ce urmează apoi? Nebunie… un copil cu fostul iubit, un accident de avion, o despărţire, o regăsire, pe scurt o succesiune de evenimente haotice, dar care reuşesc să îţi pună sângele în mişcare.

Modul cum e scris romanul

Romanul e scris simplu şi fluid, incluzând multe replici uzuale ceea ce conferă naturaleţe poveştii şi mai ales dialogurilor. Pe alocuri mi s-a părut prea natural scris, cred că unele jargoane nu îşi au locul în cărţi. Nu mi-au plăcut nici apelativele siropoase, prea multe, prea peste tot.

Am apreciat personajele secundare, bine conturate şi individualizate, dar şi introspecţiile Alexandrei, deşi mai era loc de ceva sentiment acolo.

COMANDĂ ACUM DRAGOSTEA PE STRADA MEA

Protagonista

Nu am rezonat deloc cu Alexandra. Am perceput-o ca pe o femeie instabilă emoţional, care îşi îneacă problemele în alcool şi ţigări sau se aruncă în orice braţe masculine: când Flavius, când barmanul, când Denis, iar Flavius apoi Robert, dar parcă îl iubeşte pe Denis…

La un moment dat nici măcar traumele trecutului sau experienţele prezentului nu mai puteau servi drept paravan pentru instabilitatea acesteia. Uneori pare din două poveşti diferite: când e o femeie puternică, când vrea să se înece în cadă, când are principii morale solide ,când pare o „gold digger”.

Alexandra mi s-a părut un personaj incomplet. Mi-ar fi plăcut să dea motive atât cititorilor, cât şi personajelor cărţii să o iubească sau să o urască.

Povestea

Îmi place povestea. E actuală şi m-a prins de câteva ori, dar unele evenimente mi s-au părut forţate şi greu e digerat. Nu am înţeles de exemplu cum de i-au trecut paralizia şi mutilarea lui Denis, cum de Alexandra nu l-a recunoscut la Mega Image unde, convenabil, el era fix în spatele ei gata să îi plătească cumpărăturile, sau cum de Corina a ajuns fix în momentul în care se îneca Alexandra.

Am citit cu drag. M-am emoționat până la lacrimi uneori, am fost furioasă sau am râs cu poftă și e mare lucru să reușesti să transmiti toate aceste emoții.

Dragostea pe strada mea o lectură plăcută şi captivantă,  alegerea perfectă pentru o zi de weekend în care nu ai chef să te ridici din pat.

Pe ea o puteți găsi pe Instagram, Facebook, Youtube, dar si Goodreads.

COMANDĂ ACUM DRAGOSTEA PE STRADA MEA

Spor la citit, dragilor!

Ultimele Articole

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

More like this

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...
error: Content is protected !!