Acasă Arhiva Recenzie „Ghici cine moare primul” de M.J. Arlidge

Recenzie „Ghici cine moare primul” de M.J. Arlidge

0
Recenzie „Ghici cine moare primul” de M.J. Arlidge
Recenzie „Ghici cine moare primul” de M.J. Arlidge

Primul thriller psihologic, primul roman polițist care a ajuns în biblioteca mea, „Ghici cine moare primul” este prima carte din seria „Helen Grace” a lui M. J. Arlidge, care, la momentul dat, are trei volume scrise, urmând să mai fie publicate încă patru (sperăm).

Titlu: Ghici cine moare primul
Autor: M.J. Arlidge
Gen: Ficțiune

Coperta carte „Ghici cine moare primul” de M.J. Arlidge
Coperta carte „Ghici cine moare primul” de M.J. Arlidge

Recenzie „Ghici cine moare primul” de M.J. Arlidge

Inspirația autorului a venit din profesia sa din televiziune, unde știm cu toții că este locul în care toate dramele din lume se adună, toate tragediile, toate știrile care te îngrozesc pe zi ce trece (nu și cele cu pisici).

M.J. Arlidge spune povestea lui Helen Grace, o investigatoare de succes, care se focusează întotdeauna pe meserie, în detrimentul relațiilor de orice fel, este considerată o persoană rece, dar inteligentă, însă, ca și restul personajelor, aceasta are traume din trecut care au dus la schimbarea comportamentulu ei. Cazul care îi dă bătăi de cap însă, o duce spre disperare, întrucât are parte de o situație specială: cazurile au mereu ceva în comun, fiind întotdeauna vorba despre doi oameni care au o relație puternică, capturați și împinși spre a face cea mai grea alegere: viață sau moarte.

În tot acest timp, Helen trece prin multe stări, iar câteva evenimente o fac să-și încalce propriile regului, motiv pentru care răpirile devin din ce în ce mai complicate, ajungându-se a fi un joc contra timp.

M.J. Arlidge este autorul romanului „Ghici cine moare primul”
M.J. Arlidge este autorul romanului „Ghici cine moare primul”

Ce a vrut să evidențieze autorul M.J. Arlidge

Cartea are un conținut cel puțin explicit, deoarece scenele sunt atât de atent detaliate, încât este foarte ușor să te pierzi în evenimentele sale. Fiecare răpire are un scop, iar răpitorul pare a avea o obsesie cu descoperirea instinctelor de supraviețuire, deoarece victimele sunt aduse într-un punct în care dispare orice urmă de moralitate, și iese la iveală ultimul strat uman, cel mai primitiv, iar dorința de a trăi devine periculoasă și intensă.

Cum în psihologie, răpirea duce la nevoia de control asupra cuiva, acțiunea este centrată asupra gândurilor personajelor în momentul în care rămân fără speranța de a fi găsite vreodată, iar prin lipsa hranei, a apei, și a unui spațiu locuibil pentru oameni, personajele-victime ajung să părăsească orice urmă de moralitate.

Pentru cei care sunt nehotărâți de complexitatea cărții, este asemănătoare serialului „Saw” cunoscut pentru aceleași tehnici de tortură, sau serialul „Criminal minds”.

Una peste alta, „Ghici cine moare primul” este un joc al supraviețuirii într-o lume modernă, unde influențele sociale și dezvoltarea urbanismului duc la tragedii, crime, și mult adevăr dureros. Aproape că te face să-ți dorești să te implici în asemenea cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!