Lifestyle

Secretul unei relații: mai răruț, că-i mai drăguț :).

Iată o vorbă spusă tot timpul în glumă. Dar știm deja că în majoritatea glumelor se află un mic sâmbure de adevăr (deși acesta este un proverb, nu tocmai o glumă). Acum depinde de nevoile fiecăruia. Mai răruț că-i mai drăguț din ce punct de vedere? Sexual? Al iubirii? Al întâlnirilor? Nu putem generaliza, pentru că fiecare lucru are importanța lui 🙂.

Dar să vorbim despre relații, căci ăsta-i titlul (deși eu sunt cea mai nepotrivită persoană care să discute despre acest subiect 🙂). Și vorbesc din perspectiva unei femei, pentru că la ele se aplică cel mai bine varianta asta de „răruț”. Întâlnești un tip, ieși cu el de câteva ori (de câte ori consideri tu că e necesar, eventual, o dată pe săptămână, deși inseamna nu e nici des, nici rar), după care, hop, ai intrat într-o relație (așa vin lucrurile astea, nici nu-ți dai seama). Iar de aici… joaca!

Cât timp îi acorzi persoanei de lângă tine?

Dacă relația este pur fizică și nimic mai mult, las-o mai răruț. Poate tu nu vrei decât sex, dar te trezești apoi că celălalt visează cum să-ți pună inelul pe deget. Cred că am mai zis-o și în alte dăți: eu sunt împotriva acestui gen de relație. Pur și simplu, cred că nu duce nicăieri. Ar trebui să te gândești cum poți transforma bucuria aia de moment într-una pe termen lung (e la fel ca în orice altă situație; și pe plan profesional, când ești foarte tânăr, tinzi să te gândești cum să faci mai mulți bani, nicidecum a investi în tine, în sănătatea fizică și mentală).

Dar dacă este iubire (relativă, desigur, pentru că iubirea a ajuns să nu mai aibă definiția de acum peste 2000 de ani), nu cred că poți să folosești zicala asta nici în glumă. În serios nici atât. Uite, eu am văzut prin propriile exepriențe că nu e sănătos „mai răruț”. Sigur, dorul e mai mare, nevoia e mai adâncă, dar asta nu înseamnă că sentimentele cresc. Din contră, de ce nu vezi mai des o persoană, d-aia te îndepărtezi mai tare. Pentru că, asta-i altă vorbă care-mi place, „ochii care nu se văd…”, știți și voi. Iar o femeie chiar nu se lasă prea mult „în așteptare”, pe motiv „ia să vedem dacă mă caută și ea, dacă face și ea ceva pentru relația asta” etc. Ai lăsat-o… se duce :). (Bineînțeles, cum ar zice unii acum, „ducă-se sănătoasă” 😅).

 

Roxana B

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

Recent Posts

BOOK CLUB: Marea liniștii, de Emily St. John Mandel

Clubul de lectură al lunii aprilie aduce un scriitor contemporan străin, de această dată prin…

5 ore ago

BOOK CLUB cu Radu Paraschivescu: Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri

Luna martie a fost dedicată celor două cluburi de lectură, din 2, respectiv 16 martie.…

5 zile ago

Tabăra de Lectură pentru Adulți merge la Veseud, în Sibiu!

Dragi cititori, iată-ne ajunși la a VII-a ediție a taberei de lectură pentru adulți. De…

6 zile ago

BOOK CLUB: Furia, de Alex Michaelides

Luna martie este magică și pentru că avem două cluburi de lectură programate. Unul a…

2 săptămâni ago

Books and Wine cu vin, cărți și poezie

În mijlocul atmosferei vibrante și pline de inspirație a capitalei, am organizat pe 1 martie…

3 săptămâni ago

Book Club Măștile fricii, de Camelia Cavadia

Într-o atmosferă plină de pasiune literară și gusturi dulci, cluburile noastre de lectură din București…

3 săptămâni ago