Uleiul de susan chiar face minuni. Îți răfață pielea, îți ajută părul și are numeroase recomandări medicale reale. Cu siguranță, nu știai. Nici eu, până l-am descoperit. Așa că, m-am gândit să împărtășesc cu tine experiența mea.
Am observat că tot mai multe femei au început să prefere tratamentele naturiste, realizate acasă, în locul celor din comerț, fie ele chiar și recomandate de magazinele gen plafar. Măștile faciale, capilare sau corporale realizate acasă, cu ingrediente auzite pe la colțuri sau recomandate de cea mai bună prietenă, sunt tot mai întâlnite.
Cel mai folosit ingredient, cel puțin până acum câțiva ani, era, cu siguranță, uleiul de măsline. Preț rezonabil, pentru toate buzunarele, și lesne de găsit. Nimic rău până aici. Da, este bun, depinde în ce combinații îl folosești. Numai că, în ultima perioadă, uleiul de cocos și uleiul de susan i-au luat fața, pe rând. Azi, însă, vorbim despre cel de susan. De ce?
Uleiul de susan are beneficii multiple
Este un produs secundar al semințelor de susan, folosit îndeosebi în scopuri gastronomice sau ca remediu natural pentru problemele pielii, dinților și oaselor, de peste 5000 de ani. Beneficiile sale pentru sănătate provin din nutrienții diverși și esențiali pe care îi contine, precum și din proprietățile antiseptice și antiinflamatorii.
Tratează impotența, bolile de piele, tusea cronică, plămânii slabiți, constipația cronică, inflamația gingiilor, degradarea dinților, căderea părului și osteoporoza. Nu v-ați fi gândit, nu? Ei bine, nici eu. Dar, pare-se, aceste lucruri sunt experimentate și recunoscute de personalul medical specilizat.
Ajută la menținerea și suplețea pielii
Colagenul este bază pentru o piele sănătoasă. Odată cu înaintarea în vârstă, acesta se pierde, iar zincul din uleiul de susan stimulează producția de colagen și, totodată, elesticitatea pielii. El previne îmbătrânirea pielii, ridurile și apaiția coșurilor.
Și pentru că este vară și expunerea la soare este iminentă, pielea noastră este stresată și expusă razelor solare. Aplicațiile zilnice vor ajuta la prevenirea arsurilor datorate daunătoarelor raze ultraviolete și vor elimina riscul de cancer al pielii și de riduri. Acest ulei mai este și o barieră naturală pentru fum și poluanții atmosferici.
Chiar dacă are un miros ușor înecăcios, adică de susan, eu l-am testat la piscină și rezultatul a fost peste așteptări. Nu m-am ars, ba chiar m-am bronzat frumos. Cum am spus, cu mirosul e puțin mai greu, dar nu putea fi totul perfect, nu?
Sursa foto: stylecraze.com