Acasă Carti Carti dezvoltare personala Sportul, sănătate curată pentru minte și corp! Așa e, dar aș mai adăuga ceva…

Sportul, sănătate curată pentru minte și corp! Așa e, dar aș mai adăuga ceva…

0
Sportul, sănătate curată pentru minte și corp! Așa e, dar aș mai adăuga ceva…
Sursa foto: magic4walls.com

Indiferent de vârstă sau sex, aud frecvent: „de mâine, mă apuc de sală, m-am îngrășat!” Complet greșit! „Mâine” trebuie să fie azi, trebuie să fie în fiecare zi și nu doar când ai acumulat kilograme. Cum să ajungem să facem din sport un mod de viață?

O să spuneți, poate, că pentru cineva obișnuit cu efortul fizic, e ușor să facă sport (indiferent de natura lui). Nu, nu este așa. Până și cel mai „sportiv” a ajuns la acest nivel cu multă voință, ambiție și nevoia de a fi bine în pielea lui. Cum nu se face primăvară cu o singură floare, așa nici corpul pe care îl vezi în reviste și sănătatea de fier nu se obțin făcând sport două-trei luni pe an (vara, că deh, trebuie să dăm bine la plaja) sau în restul anului, o dată pe săptămână, două din patru.

Așa că, pe lângă cele trei ingrediente enumerate mai sus, pentru a te urni din pat sau, cum zic eu „pentru a trage de tine”, cel mai bun stimulent este un corp armonios, bine lucrat, pe care ți-l dorești și pe care îl poți admira doar în reviste sau pe internet. Nu, este greșit. Îl poți avea și tu și, culmea, fără să te înfometezi sau să te oprești de la deliciile culinare.

Cum ajungi să ai un corp armonios

20 de minute pe zi, patru-cinci zile pe săptămână, pentru început, sunt suficiente pentru un start bun. Este plăcut afară, poți alerga în parc (30 de minute, alergări ușoare), poți face scări, poți face excerciții cu greutatea corpului tău (cele mai eficiente, testat) și, ușor, ușor, organismul începe să reacționeze, apoi să se obișnuiască și să intre într-un ritm normal de viață. După câteva luni, în care lucrezi cu sârguință și seriozitate, rezultatele vor apărea garantat.

Mușchii încep să ți se dezvolte armonios, să capete o formă, pielea devine mai elastică, iar carnea, mai tare 🙂 și, uite așa, ajungi să îți dorești să faci sport, să ajungi la o dependență benefică. Da, pot spune așa! Condiția de bază, nu renunța când dai de greu și simți că-ți iese inima din piept. Nu vei muri, doar vei arde din grăsimi.

Revin cu un antrenament specializat!

Sursa foto: magic4walls.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!