AcasăCartiCarti dezvoltare personalaSportul, sănătate curată pentru minte și corp! Așa e, dar aș mai...

Sportul, sănătate curată pentru minte și corp! Așa e, dar aș mai adăuga ceva…

Published on

spot_img

Indiferent de vârstă sau sex, aud frecvent: „de mâine, mă apuc de sală, m-am îngrășat!” Complet greșit! „Mâine” trebuie să fie azi, trebuie să fie în fiecare zi și nu doar când ai acumulat kilograme. Cum să ajungem să facem din sport un mod de viață?

O să spuneți, poate, că pentru cineva obișnuit cu efortul fizic, e ușor să facă sport (indiferent de natura lui). Nu, nu este așa. Până și cel mai „sportiv” a ajuns la acest nivel cu multă voință, ambiție și nevoia de a fi bine în pielea lui. Cum nu se face primăvară cu o singură floare, așa nici corpul pe care îl vezi în reviste și sănătatea de fier nu se obțin făcând sport două-trei luni pe an (vara, că deh, trebuie să dăm bine la plaja) sau în restul anului, o dată pe săptămână, două din patru.

Așa că, pe lângă cele trei ingrediente enumerate mai sus, pentru a te urni din pat sau, cum zic eu „pentru a trage de tine”, cel mai bun stimulent este un corp armonios, bine lucrat, pe care ți-l dorești și pe care îl poți admira doar în reviste sau pe internet. Nu, este greșit. Îl poți avea și tu și, culmea, fără să te înfometezi sau să te oprești de la deliciile culinare.

Cum ajungi să ai un corp armonios

20 de minute pe zi, patru-cinci zile pe săptămână, pentru început, sunt suficiente pentru un start bun. Este plăcut afară, poți alerga în parc (30 de minute, alergări ușoare), poți face scări, poți face excerciții cu greutatea corpului tău (cele mai eficiente, testat) și, ușor, ușor, organismul începe să reacționeze, apoi să se obișnuiască și să intre într-un ritm normal de viață. După câteva luni, în care lucrezi cu sârguință și seriozitate, rezultatele vor apărea garantat.

Mușchii încep să ți se dezvolte armonios, să capete o formă, pielea devine mai elastică, iar carnea, mai tare 🙂 și, uite așa, ajungi să îți dorești să faci sport, să ajungi la o dependență benefică. Da, pot spune așa! Condiția de bază, nu renunța când dai de greu și simți că-ți iese inima din piept. Nu vei muri, doar vei arde din grăsimi.

Revin cu un antrenament specializat!

Sursa foto: magic4walls.com

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Elefant a publicat topul celor mai vândute cărți din ultimul an. Cum arată top 10

Cei de la Elefant au publicat recent topul celor mai vândute cărți din ultimul...

Recenzie „Arta negocierii” de Chris Voss

„Arta negocierii” de Chris Voss este încă o carte pentru dezvoltare personală, dar prezentată...
error: Content is protected !!