AcasăDescoperaCultura generalaFOTO | Jocu' de-a vacanța! Maroc, fascinația ținuturilor berbere

FOTO | Jocu’ de-a vacanța! Maroc, fascinația ținuturilor berbere

Published on

spot_img

Pentru că tot este vremea concediilor și mulți dintre noi ne decidem pe ultima sută de metri asupra destinației, vin în întâmpinare cu o propunere multicoloră și fascinantă: Marrakesh, Perla Sudului sau Orașul Roșu.

Întotdeauna am fost fascinată de Asia, de experiențele exotice, de expedițiile în deșert, bungalowri, plimbările cu cămila, ceiaurile condimentate, mirosul de smirnă sau povestea Șeherezadei. Am avut nevoie de trei ani ca să ajung în cel mai fascinant loc din mintea mea, și, vizita mi-a demonstrat că nu era doar în mintea mea.

Nu a fost o excursie de relaxare (asta, în cazul în care vrei un concediu liniștit), ci, mai degrabă, una activă, de cunoaștere, descoperire și împlinire. O altă lume, a Șeherezadei, cu ale sale 1000 de nopți. Ale mele au fost doar 3, dar pline.

Ce am găsit în Marrakesh

Cu o climă subtropicală cu influență oceanică, de-al lungul coastei Atlantice, Marocul este o țară ce poate fi vizitată tot timpul anului, dar, indicat ar fi toamna și primăvara, pentru a te bucura în tihnă de toate actvitățile, inclusiv plajă. Ziua, sunt până la 30 de grade, noaptea 15 grade, în timp ce vara, temperatura este mult mai ridicată, umedă, iar stațiunile sunt aglomerate.

Marrakesh este un oraș pitoresc, ce se transformă rapid din vechea capitală a caravanelor de cămile, în epicentrul atracției marocane. Zidurile cu multe porți de intrare ce înconjoară orașul și piața, Djemaa el Fna, sunt locuri pe care, obligatoriu, trebuie să le vezi.

Prețurile sunt rezonabile la cazare și mâncare, însă aici intervine abilitatea ta de negociere (negoțul este baza). Nu recomand să arunci cu bani pe haine, parfumuri sau bijuterii. Sunt scumpe și fără calitate. Recomand, însă, cu încredere chilipirurile tradiționale, dacă îți plac. Pe mine m-au fascinat. Așa cum spuneam, pătrunzi într-o altă lume. O lume care nu are cum să nu îți fascineze ochii, oricât ar fi ei de europeni.

Românul este un aventurier și, chiar și în cele mai umile condiții, noutatea și diversitatea îl atrag. Nu te aștepta să fii servit cu șampanie Moet sau calamar, nu există, dar ăsta este și unul dintre aspectele care fac Marocul, în general, Marrakesh-ul în particular, speciale. Urmează Casablanca!

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!