Acasă Carti Carti dezvoltare personala Cele patru etape ale vieții și crizele lor. Iată cum le poți face față!

Cele patru etape ale vieții și crizele lor. Iată cum le poți face față!

0
Cele patru etape ale vieții și crizele lor. Iată cum le poți face față!
Sursa foto: calisthenicsmag.com

Fiecare etapă a vieții are momente pozitive și negative, asta este ceva firesc, dar bucurându-ne de fiecare clipă și văzând partea bună a lucrurilor, acest lucru ne va ajuta să privim viața cu alți ochi.

Copilăria, adolescența, maturitatea (vârsta mijlocie) și bătrânețea – reprezintă cele patru etape ale vietii. Cu toate acestea, de multe ori nu suntem conștienți de aceste etape și de crizele întâlnite în fiecare.

Cele patru etape ale vietii – Copilăria

Prima etapă a vieții este copilăria. Dar ce fel de criză ar putea exista în cea mai dulce parte a vieții? Ei bine, criza poate fi casa și părinții. Mulți copilași sunt crescuți în familii instabile și dezorganizate, care nu le oferă dragostea și grija de care ei au nevoie. Ei se confruntă cu crize emoționale și cu deficiențe care se vor manifesta în viața lor adultă și vor cauza probleme în relațiile cu ceilalți. Împărtășind timpul cu copilul tău și oferindu-i toată atenția de care are nevoie sunt acțiuni necesare pentru a preveni una dintre primele mari crize. Copilul nu trebuie să devină obiectul fustrărilor tale!

Cele patru etape ale vietii – Adolescența

Adolescența este etapa-cheie în formarea personalității copilului. Este perioada în care el trebuie să simtă protecție și sprijin din partea părinților, dar și momentul în care simte că și-a găsit un loc în lume. În această etapă, o persoană are prima criză legată de corp. Adaptarea la normele de frumusețe ale societății sau supunerea la presiunea de a privi într-un anumit mod poate provoca diverse probleme, cum sunt bulimia sau anorexia. De aceea este esențială crearea de legături sănătoase cu alte persoane și soluționarea oricăror probleme care ar putea apărea și care ar putea conduce la scăderea stimei de sine.

Cele patru etape ale vietii – Maturitatea

Această etapă a vieții se caracterizează prin stabilitate, dar asta nu înseamnă că o criză nu poate să apară. Având un loc de muncă stabil, deși plictisitor, sau senzația că presiunea din partea familiei crește de la o zi la alta, toate acestea pot avea efecte negative asupra psihicului unei persoane. Nu lăsa pe nimeni să îți spună ce să facă, ci tu singur trebuie să decizi – dacă vrei să pleci din firma în care lucrezi, nu ezita – cu siguranță vei găsi un alt loc de muncă. Iar restul problemelor se pot rezolva. Trebuie doar să cauți soluții!

Cele patru etape ale vietii – Bătrânețea

Ai trecut prin cele trei etape ale vietii și acum ești la ultima, bătrânețea, unde vei găsi mai multă bucurie și sprijin. Totuși, această etapă a vieții este definită de cele mai multe ori de singurătate. Părinții rămași singur tânjesc după atenția copiilor care au ales să plece sau să uite de ei. Cu toate acestea, bătrânețea este momentul în care poți cunoaște oameni noi, poți călători, poți găsi un hobby și poți face lucruri la care nu te-ai gândit niciodată până atunci. Totul este posibil cu atitudine și entuziasm. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a face din viață o călătorie extraordinară!

Sursa foto: calisthenicsmag.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!