Acasă Sanatate Educatie nutritionala Apa cu lămâie. Șase motive care te vor convinge să-ți începi dimineața cu ea!

Apa cu lămâie. Șase motive care te vor convinge să-ți începi dimineața cu ea!

0
Apa cu lămâie. Șase motive care te vor convinge să-ți începi dimineața cu ea!
Sursa foto: health.clevelandclinic.org

Se știe că apa călduță băută de dimineață îmbunătățește digestia și stimulează absorbția mineralelor. Iar prin combinarea apei cu sucul de lămâie proaspăt stors, elimini toxinele acumulate în organism și activezi enzimele din ficat.

De asemenea, datorită efectelor pozitive pe care le are, apa cu lamaie ar trebui să devină un ritual pe care să-l urmezi în fiecare dimineață. Află în continuare cele mai importante beneficii pe care apa cu lamaie le are asupra sănătății:

1. Detoxifică organismul

Apa cu lamaie este cunoscută drept cea mai eficientă băutură cu efect detoxifiant. Deși este destul de acid, sucul de lămâie reprezintă o sursă alcalină bună, deoarece echilibrează nivelul de pH al organismului. În plus, apa împreună cu sucul de lămâie elimină toxinele din ficat, prevenind astfel dezvoltarea diferitelor afecțiuni.

2. Stimulează tractul digestiv

Această băutură naturală poate stimula tractul gastrointestinal și poate îmbunătăți capacitatea organismului de a absorbi substanțele nutritive pe tot parcursul zilei. De asemenea, are efecte pozitive asupra procesului de digestie, mai ales când apa pe care o bei este călduță.

3. Sprijină slăbitul

Acesta este unul dintre beneficiile principale ale apei cu suc de lămâie. Sucul de lămâie conține pectină, o fibră solubilă care ajută la scăderea în greutate. În plus, băutura detox cu apă caldă va ajuta la reducerea numărului de calorii consumate în fiecare zi.

4. Îmbunătățește starea de spirit și te energizează

Lămâia este unul dintre puținele alimente care conțin mai mulți ioni încărcați negativ, care-i oferă organismului mai multă energie atunci când aceștia ajung în tractul digestiv. Mai mult, mirosul fructului citric are efect asupra stării de spirit și te ajută să te concentrezi mai bine.

5. Stimulează sistemul imunitar

Lămâile sunt bogate în vitamina C, substanță nutritivă care luptă împotriva infecțiilor la care corpul este vulnerabil când sistemul imunitar este slăbit. Fructul citric mai conține și acid ascorbic, care are efecte antiinflamatorii și antioxidante. În plus, funcția creierului este stimulată de potasiul pe care organismul îl asimilează din apa cu lamaie.

6. Combate durerea dentară și gingivita

Se știe că lămâia luptă împotriva durerii dentare și gingivitei, dar acidul citric din fruct poate afecta smalțul dinților când este consumat excesiv. Mai mult, nu trebuie să te speli pe dinți după ce ai băut apă cu lămâie. Cel mai bine este să periezi dinții înainte de a o bea.

Sursa foto: health.clevelandclinic.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!