Acasă Educatie Descopera Esențele arăbești pun monopol pe Europa! Cele mai căutate miresme orientale

Esențele arăbești pun monopol pe Europa! Cele mai căutate miresme orientale

0
Esențele arăbești pun monopol pe Europa! Cele mai căutate miresme orientale
Sursa foto: Thanos Lazopoulos / ITP Images

Parfumurile, indiferent de proveniența sau prețul lor, nu lipsesc din toaleta niciunei persoane, femeie sau bărbat. Mai mult, unii dintre noi, creăm o pasiune pentru aceste esențe și ajungem să le purtăm în funcție de anotimp, ocazie sau stil vestimentar.

Indiferent de buget sau ocupație, cred că fiecare femeie are în poșetă cel puțin un parfum semnătură. Spun semnătură, pentru că poți dezvolta o adevărată pasiune pentru o esență, astfel încât să nu îți lipsească niciodată, și unele dintre noi chiar rămânem fidele unei case de parfumuri sau unuia în mod exclusiv.

Până nu demult, parfumurile europene făceau legea pe piață, însă, între timp, miresmele orientale au început, ușor, ușor, să câștige teren și în România. Personal, încă de acum 4-5 ani am descoperit miresmele arăbești și, pe lângă cele clasice, strecuram și unul cu miros de smirnă și tămâie.

Aromele căutate de europeni

Spun strecuram, pentru că mirosul puternic emanat era mai greu de digerat de nasul europeanului. Numai că, în timp, am descoperit tot mai mulți români purtători de oud, trandafir arăbesc și smirnă, ceea ce mă face să cred că europeanul s-a emancipat și și-a deschis orizonturile.

Pasionată, cum spuneam, de aceste esențe, am început să le studiez, să le testez ingredientele și să descopăr secretul orientului. Așa am ajuns să îmi permit să fac un top al celor mai căutate și uzitate arome.

Ajmal ocupă prima poziție în topul celor mai cunoscute și căutate esențe arăbești, urmează Junaid, Rasasi sau Al Haramain, case de parfumuri accesibile oricărui buzunar european. Mai sunt și altele, esențele de ulei spre exemplu, dar pentru care trebuie să faci niște economii ca să îți permiți o bijuterie de 14 mililitri.

Sursa foto: Thanos Lazopoulos / ITP Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!