Acasă Educatie Descopera 3 plante norocoase îţi aduc dragoste, bani şi sănătate

3 plante norocoase îţi aduc dragoste, bani şi sănătate

0
3 plante norocoase îţi aduc dragoste, bani şi sănătate

bonsai-tree-festival-stock-800x500

Mulţi spun că nu le poţi avea pe toate în viaţă. Eu spun că poţi încerca. Poţi avea şi dragoste, şi bani, de exempu. Cu toate încercările, dacă nu ai sănătate, nu poţi primi şi dărui nimic, nici ţie, nici altcuiva. Cu sănătatea le poţi încerca pe toate. Iar specialiştii Feng-Shui consideră că anumire plante pe care le poţi pune în casa ta sunt aducătoare de dragoste, bani şi sănătate. Pe oricare dintre cele enumerate maim jos este bine să o primeşti. Dacă nu se oferă nimeni însă, nu-i nimic. Trebuie să-ţi dăruieşti întotdeauna ceva frumos pentru sufletul şi casa ta.

În primul şi în primul rând, BONSAIUL. Vorbesc întâi despe acesta, pentru că am şi eu unul. Are doi ani deja, dar nu este foarte diferit faţă de atunci când l-am primit. Nu mi se pare că a crescut foarte mult, în schimb rădăcina parcă e mai dezvoltată. Bonsaiul meu este o adevărată  minune a naturii, mi-a îmbunătăţit viaţa, mi-a înviorat dimineţile şi mi-a făcut mai frumoase serile. În el sunt unite cele trei simboluri, shin-zen-bi (adevăr-esenţă-frumuseţe) şi se regăsesc şi în întreaga casă.

Apărut în China acum mii de ani, iar mai apoi împrumutat şi de japonezi, bonsaiul a devenit un simbol al pretigiului, al aristocraţiei, oferind oricărei case un aer distins. Creşterea lui într-un spaţiu mult mai restrâns, pentru că este, în fond, un copac (unul în miniatură, ce-i drept) şi ar avea nevoie de spaţiu, de libertate şi de aer, face ca această superbă plantă să reprezinte o operă de artă.  Într-una dintre scrierile japoneze, se spunea că, pentru a aprecia şi a găsi plăcere în aceşti pomi curbaţi din vase, înseamnă să iubeşti diformul”.

BMBUSUL are darul de a le atrage pe toate. Sănătate, bogăţie, dragoste, noroc, pe toate le poţi avea, dacă în casa ta îşi au locul într-o vază înaltă cu pietre frumos colorate câţiva bambuşi. Nu degeaba bambusul are denumirea chiar de „bambusul cu noroc”, pentru că dovadă stau diverse cazuri de familii care au avut parte numai de lucruri bune din momentul în care le-au intrat în casă asemenea plante.

În bambus se regăsesc toate cele cinci elemente feng shui: lemn, pământ, apă, foc şi metal.  Aşadar, dacă doreşti să faci un cadou simplu, dar inedit, un „lucky bamboo” este cea mai bună alegere.

Şi nu în ultimul rând, o plantă deosebită prin denumirea şi felul în care arată: ARBORELE DE JAD sau, cum îmi place mie să-i spun, „arborele prieteniei”. La fel ca şi bonsaiul, acesta are „talentul” de a creşte într-un vas de mici dimensiuni. I se mai spune şi „copacul cu bani”, el însuşi având frunze luciaose şi micuţe, ce pot fi asociate cu bănuţi. Originar din Africa de Sud şi Mozambic, arborele de jad este renumit pentru puterile pe care le are, încărcându-i pe oameni cu energie pozitivă. Una peste alta, acest minunat copăcel poate fi „doctorul” tău şi al familiei, deoarece, de-a lungul timpului, s-au descoperit nenumărate remedii naturiste.

 

 

Articolul precedent Cea mai bună mască pentru ten! Secret: conține bere
Articolul următor Micuţa Josefina, de la dansatoare şi damă de companie la soţia lui Napoleon
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!