Acasă Arhiva 50 de cititori la BOOK CLUB Marea linistii, Bucuresti si Constanta

50 de cititori la BOOK CLUB Marea linistii, Bucuresti si Constanta

0
50 de cititori la BOOK CLUB Marea linistii, Bucuresti si Constanta

Într-o atmosferă plină de entuziasm și pasiune pentru literatură, cluburile de lectură din București și Constanța au găzduit recent o dezbatere asupra romanului „Marea Liniștii”. Întâlnirea a adunat peste 50 de cititori dornici să împărtășească și să discute perspectivele lor asupra acestui roman.

Eveniment: Book Club
Data: 20 aprilie
Locație București: LondoHome, Str. gen. David Praporgescu 31
Locație Constanța: Books Cafe by Prăvălia cu cărți
Carte: Marea liniștii, de Emily St. John Mandel, editura Trei
Organizator: iCarte, iParte
Moderatori: Roxana Brănișteanu (București) și Monica Alexe (Constanța)
Parteneri: LondoHome, Books Cafe, Bunica gătește, DeliCasa. Heidi
Partener media: Radio TaNăNaNa
Cluburile de Lectură iCarte, iParte adună peste 50 de cititori din București și Constanța

Romanul „Marea liniștii”, scris de Emily St. John Mandel și publicat la Editura Trei, a fost ales cu grijă pentru a stimula gândirea critică și dialogul constructiv între participanți. În cadrul întâlnirii, cititorii au avut discuții cuprinzătoare asupra temelor și aspectelor abordate în carte.

Dezbaterea a fost animată de argumente pro și contra, fiecare participant aducând în față interpretări și percepții personale asupra romanului. Unul dintre punctele centrale ale discuției a fost caracterizarea personajelor și modul în care acestea interacționează în contextul unei societăți în schimbare.

Pe de o parte, susținătorii romanului au evidențiat profunzimea psihologică a personajelor și abilitatea autorului de a surprinde subtilitățile vieții cotidiene. Ei au argumentat că „Marea Liniștii” oferă o introspecție profundă în natura umană și în complexitatea relațiilor interpersonale.

Pe de altă parte, criticii au adus în discuție ritmul încetinit al poveștii și absența unui conflict central puternic, considerând că aceste aspecte pot afecta capacitatea romanului de a păstra interesul cititorului pe parcursul întregii lecturi.

Cu toate acestea, dezbaterea nu s-a axat doar pe aspectele literare ale romanului. Participanții au explorat și temele sociale subtile prezentate în carte, precum și relevanța lor în contextul contemporan.

În final, clubul de lectură a dovedit că, indiferent de opiniile individuale, puterea cărții de a inspira discuții și de a conecta oamenii în jurul unei pasiuni comune pentru literatură este incontestabilă. Experiența dezbaterii a fost una profundă și edificatoare pentru toți cei implicați, confirmând încă o dată că lectura nu este doar un act solitar, ci și o modalitate de a construi o comunitate și de a explora complexitatea lumii înconjurătoare.

Următorul club de lectură va avea loc la Lente în București și la Zagora în Constanța.

GALERIE FOTO București, by Gina Soare

GALERIE FOTO Constanța, by

Articolul precedent Tabăra de Lectură pentru Adulți din Delta Dunării, ediția a VII-a: Nena Art
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!