Acasă Educatie Fă-ţi un bussines, dar ia-ţi adio de la viaţă, cel puţin o perioadă

Fă-ţi un bussines, dar ia-ţi adio de la viaţă, cel puţin o perioadă

0
Fă-ţi un bussines, dar ia-ţi adio de la viaţă, cel puţin o perioadă
Angajati multinationale

Câţi dintre noi ne-am gândit măcar o dată să încetăm colaborarea cu “şefu’”, sătui de toanele lui, de lipsa bugetului atunci când aşteptai o mărire, de trezitul dimineaţa pentru a ajunge la program? Dar mai ales, câţi dintre noi am avut cel puţin un gând de a ne lua câmpii şi a ne băga picioarele în jobul de corporatist?! Sunt sigură că mulţi, dacă nu toţi. 

Bussines sau un job relativ sigur, comod, călduţ, care îţi asigură cumva confortul zilei de mâine? Aşa îţi vin idei. “De ce să nu muncesc eu pentru mine?”, “De ce să nu fiu eu şef?”, “De ce să nu-mi fac eu programul cum vreau?”.

Cum înfloreşte ideea propriului bussines

După discuţii şi păreri în stânga şi-n dreapta, te opreşti la una. E mișto la început. Primeşti laude, îţi mai cresc vreo două-trei grade pe umăr, că deh, doar începi să munceşti pentru tine. S-a terminat cu sclavagia. Ei bine, nu, sclavagia adevarată acum începe, dar te sclavageşti pentru tine.

Timpul tău? Tu cu tine, cu ai tăi, prieteni, familie, iubit/ă, timp să dormi, sau să stai în pat precum un trântor… nu mai există. Există  doar responsabilitate, nervi, zile pline de stres, nopţi nedormite… șapte zile din şapte. Cel puţin o perioadă. Aş estima undeva la minimum șase luni de sclavagie. E drept, o faci pentru tine, de unde şi motivaţia puternică.

Start up nation
Start up nation

Beneficiile pe care ţi le aduce un bussines

A doua zi o iei de la capăt exact la fel şi nu, nu vorbim de un început. Vorbim de ceea ce înseamnă propria afacere. Eu am încercat ambele variante. Există părţi bune şi părti rele în ambele situaţii, dar, acum, cu un bussines pe mână, unde am nu am, trebuie să am în continuare tot timpul necesar şi motivaţia de a merge mai departe, parcă aş vrea să mă mai bucur şi eu de viaţa mea. Ah, şi asta cu programul făcut după legea ta, e o mare ţeapă, pentru că munceşti mai mult decât toţi angajaţii la un loc.

Ce îţi trebuie pentru a avea un bussines, dar şi timp pentru tine

Cum e omu’ ăsta, etern nemulţumit, niciodată nu e de ajuns, întotdeauna vrem altceva… şi tot aşa. Nici nu ştiu ce e mai important să ai, într-un final: confort financiar dar fără viaţa personală? Sau un trai liniştit, modest, dar cu posibilitatea să-ţi trăieşti secundele aşa cum visezi? Încă nu m-am decis. Aş merge, totuşi, pe varianta în care să tragi tare pentru tine. Ai o motivaţie în plus.

Plan de afacere
Plan de afacere

Însă, pe lângă asta, e nevoie de oameni care să te susţină, care să te ajute la implementare şi dezvoltare şi pe care să te poţi baza atunci când tu eşti în concediu sau, pur şi simplu, ai nevoie de o zi liberă, în care să faci orice altceva. Din păcate, nimeni nu face treaba mai bine decât o faci tu, atunci când ai o investiţie de recuperat, doar dacă eşti dispus să faci anumite compromisuri, exact ca într-o relaţie, dacă nu mai multe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!