Acasă Filme Filmul de weekend: Gardienii destinului

Filmul de weekend: Gardienii destinului

0
Filmul de weekend: Gardienii destinului

Îmi plac multe genuri de filme, printre care și acestea SF, iar ”Gardienii destinului” este unul dintre ele. Avem o poveste de dragoste, mister, ceva acțiune, cât și discuții filozofice despre destin și liber arbitru. Așadar, filmul are puțin din toate, fără a exagera în niciun punct, adică nici prea siropos, nici prea SF (căci fantasticul se combină aici cu realitatea). 

Avem sau nu liberul arbitru? Ne putem controla destinul ori nu? De la această idee pornește și filmul. Și am să mă rezum strict la povestea de față, fără a-mi oferi opiniile despre viață și deciziile asupra propriului destin, așa cum obișnuiesc să fac în articolele din ”Filmul de weekend” :).

„Nu aveți liberul arbitru. Doar credeți că îl aveți. Ai liber arbitru în alegerea pastei de dinți sau a băuturii preferate. Dar umanitatea nu e suficient de matură pentru a controla lucrurile importante”. 

”Gardienii destinului”. Subiectul filmului

Personajele principale sunt un politician, David (interpretat de Matt Damon), cu o carieră în plină ascensiune, și o balerină, Elise (rol jucat de Emily Blunt, care, după ce am văzut-o jucând în ”Fata din tren”, a început să-mi placă tot mai mult). Cei doi se întâlnesc într-un loc cu totul și cu totul neobișnuit și amuzant: în… toaleta bărbaților. Sau na, nu chiar atât de neobișnuit. Și în zilele noastre, când toaleta doamnelor este mega-aglomerată și simți că nu mai poți să ții, intri în cea alăturată, la bărbați 🙃. David se îndrăgostește nebunește de tânăra iubitoare de balet contemporan, iar destinul i-o scoate din nou în cale, de data aceasta în autobuz (nu întrebați ce căuta un politician în autobuz; aflați în film 😉). 

Elise: Te holbai la picioarele mele în timp ce dormeam?

David: Nu aveam de ales, având în vedere rochia scurtă.

Iar de aici apar acei ”gardieni ai destinului”, care încearcă să-i despartă pe cei doi pe tot parcursul filmului. Din păcate, nu ni se oferă prea multe detalii despre cine sunt aceștia, parc-ar fi niște extraterești cu chip de oameni, picați pe pământ pentru a conduce lumea. Un fel de îngeri, după cum se autointitulează. Mda, îngeri în negru. De ce doresc ei despărțirea acestui cuplu care abia spre final reușesc să formeze într-adevăr un cuplu? (care final mi s-a părut ușor pueril, dar nu vă lăsați influențați de această remarcă ; pot spune însă că te face să te gândești puțin la faptul că atunci când întâlnești iubirea – dacă simți că aceea este IUBIREA – să nu o lași să-ți scape printre degete). Explicația ar fi că ambii vor să avanseze în carieră, iar dragostea ar putea fi un impediment. 

Îmi place David. Este un tânăr ce își dorește să urce cât mai mult pe scara politică, însă, pentru că i se oferă șansa de a privi la ce-l așteaptă în viitor, decide să meargă împotriva destinului, sfidându-i pe ”îngerii negri”, și alege iubirea în detrimentul carierei (deși, să fiu sinceră, e nevoie de tineri ca el în politică).

David: De ce vă pasă pe cine iubesc?

Thompson: Nu e vorba de ea, ci de tine. De ceea ce ți se întâmplă când ești cu ea.

David: Ce mi se întâmplă?! Sunt mai bun când sunt cu ea. Tu ai spus-o! Discursul.

Thompson: În doze mici, Elise a fost un leac. Dar, în doze mari, are o influență nefastă.

Știți unde poate duce un sărut? În viețile voastre poate știți. Dacă sărutați adică 😁. Dar în film nu știți decât dacă alegeți să-l vedeți. O să vă placă. Garantez 😜.

Ce buget a avut această peliculă

Bugetul a fost de 50 de milioane de dolari și a avut încasări de aproape 128 de milioane de dolari.

Unde puteți vedea filmul de mai sus

Adjustement bureau” a avut premiera în România în 2011 și a rulat pe HBO în 2013. Dacă l-ați ratat, nu e nicio problemă. Îl puteți viziona oricând online. Sau îl puteți descărca :).

Nota filmului ”Gardienii destinului”

Imdb oferă 7,8. Eu zic că e mai bun decât atât și îi dau 8,5. Este nota mea. Sper că am reușit mai sus să argumentez de ce îi dau atât. Are mai multe plusuri decât minusuri. Vă aștept cu feedback :).

Iar spre încheiere vă las un citat care mi-a plăcut foarte mult :):

”Pantofii lucioși sunt asociați cu bancheri și avocați scump remunerați. Dacă vrei să te voteze muncitorii, porți pantofi puțin tociți. Însă nici prea tociți, căci nu te mai votează avocații și bancherii și, chiar dacă sunt mai puțini, ai nevoie de ei ca să-ți plătească specialiștii din New Jersey. Deci, care e gradul corect de uzură? Am plătit 7.300 de dolari unui consultant ca să ne spună că așa arată un pantof corect tocit”.

Articolul precedent Trei lucruri uimitoare pe care nu le știați despre Facebook
Articolul următor VIDEO Turul celei mai scumpe case din lume. Valorează două miliarde de dolari!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.