Acasă Filme Filmul de weekend: Soția călătorului în timp

Filmul de weekend: Soția călătorului în timp

1
Filmul de weekend: Soția călătorului în timp
Soția călătorului în timp

Ca mai toate filmele bune, și ”Soția călătorului în timp” a fost ecranizat după ce a apărut romanul cu același nume.

Din păcate, nu am citit cartea, iar acum, că am văzut filmul, pesemne trebuie să treacă un timp. Nici nu auzisem de acest titlu. Într-o seară, căutam un film. Nu aveam nicio idee, nu știam ce să văd. Mi-a fost recomandat și am mers pe încredere. Și a fost o alegere potrivită :).

”Soția călătorului în timp”. Subiectul filmului

Îmi plac filmele SF, însă nu toate sunt bine realizate. ”The Time Traveler’s Wife” nu dezamăgește, însă, fiind convingător până la sfârșit și reușind să emoționeze. Voi încerca să nu dau multe spoilere, așa că vă spun pe scurt povestea, cu atât mai mult cu cât nu este lesne de povestit, având în vedere firul cronologic, amestecarea de momente, de dialoguri și de întâlniri, ce par ușor alambicate. Și nici nu vreau ca prin acest articol să știrbesc vreun pic frumusețea filmului.

După cum reiese și din titlu, este vorba despre un tip care călătorește în timp și soția acestuia. Ca și în viața reală, frumos este drumul până ca aceasta să-i devină soție :). Clare (Rachel McAdams – superbă, ca întotdeauna, jucându-și rolul excepțional, așa cum a făcut-o și în ”The Notebook”, unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor – chiar, trebuie să-l revăd, pentru a scrie și despre el 😊) și Henry (Eric Bana) se întâlnesc când ea are șase ani, iar el 36, acesta revenind în viața ei, de fiecare dată în același loc, până când ea împlinește 18 ani.

Iubirea adevărată învinge orice barieră, până și granițele timpului

Acesta pare să fie mesajul întregului film. Dacă aș scrie un articol despre iubirea din viața de zi cu zi, nu aș da citatul de mai sus. Iubirea nu poate învinge întotdeauna. Nu tot (or eu trebuie să mai trăiesc niște experiențe, să mai cunosc niște ”broscoi”, cum ar zice basmul, pentru a cunoaște acea iubire numită simplu ”adevărată” 🙂). De aceea prefer să mă rezum la film, tocmai pentru că-i science-fiction, iar finalul este unul pe care îl puteai preconiza sau nu de la început :).

Henry dispare, iar cei doi se vor reîntâlni câțiva ani mai târziu, când Clare are 20 și ceva de anișori (20-22 cred), iar el este cu opt ani mai mare. Henry nu-și amintește de ea (pentru că nu a ajuns încă la vârsta de 36 de ani), dar se îndrăgostește iremediabil și astfel o cere de soție. Clare este conștientă că viitorul ei soț va dispărea mereu din viața ei, fără să știe niciodată momentul reîntoarcerii acestuia, însă, îndrăgostită de el dintotdeauna, acceptă această viață, chiar și când moartea lui îi desparte. Și de ajuns. Am zis suficient. Nu trebuie să-l ratați :).

Ce buget a avut această peliculă

Trăiască Wikipedia, că-mi oferă aproape orice informație! 🙂 Bugetul pentru ecranizarea filmului mai sus numit a fost de aproape 40 de milioane de dolari, iar producătorul a fost nimeni altul decât Brad Pitt. Filmul a apărut în vara anului 2009, iar trei luni mai târziu, în noiembrie, s-a lansat și în cinematografele din România.

Unde poți vedea ”Soția călătorului în timp”

Eu nu am avut timp și răbdare să-l descarc, așa că l-am vizionat online. Nu este cea mai bună variantă, pentru că atunci când îl pornești mai apar și diverse reclame enervante. Însă este ”la îndelăbuță”, cum zicea Arghezi :D. Așadar, dacă dați căutare pe Google titlul filmului și scrieți ”online subtitrat”, vor apărea o mulțime de variante. Vă las cu trailerul momentan și vă aștept cu feedback după vizionare :).

Articolul precedent Povestea lui Selly, cel mai de succes vlogger din România
Articolul următor City Break Salzburg. Locul care mi-a rămas în inimă
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!