Acasă Lifestyle City Break Salzburg. Locul care mi-a rămas în inimă

City Break Salzburg. Locul care mi-a rămas în inimă

0
City Break Salzburg. Locul care mi-a rămas în inimă
Salzburg

Salzburg, orașul lui Mozart, este unul dintre orașele unde m-aș întoarce oricând cu drag și unde m-aș reloca fără șovăială. De ce? Pentru că m-au atras întotdeauna orașele mici, compacte, cu străduțe mici, pavate cu piatră cubică, și liniștite, cu oameni care ies la promenadă sau chiar și la cumpărături,gătiți din cap până în picioare.

Este unul dintre orașele care poate fi savurat fără mașină sau transport în comun. Poți îmbina perfect plimbările cu opririle la o bere, un covrig bavarez, cârnați uscați tăvăliți prin usturoi și șuncă afumată.

Cum am ajuns în Salzburg

Am ajuns în Salzburg total întâmplător. Eram în trecere spre Munchen. Făceam un circuit: Ungaria-Austria-Germania. Inițial, trebuia să poposim doar o zi în, poate, cel mai elegant oraș din Europa, din punctul meu de vedere. După doar o oră de plimbat, deși ploua mocănește, am decis că e păcat să nu luăm la pas micuțul oraș care l-a dat pe Mozart, dacă tot suntem acolo. Ceea ce s-a și întâmplat. Am rămas în Salzburg aproape trei zile și… tot nu m-am săturat.

City Break Salzburg. Ce mi-a plăcut

Primul punct de atracție, pentru mine, a fost zona istorică unde se intră folosind unul dintre pasajele de trecere spre strada Getreidegasse, principala arteră comercială, unde îți poți cheltui toți banii în doar o oră. În același timp, între un magazin și altul, te poți bucura de arhitectura clădirilor. Pe aceeași stradă se află casa în care s-a născut Mozart și unde și-a petrecut primii 17 ani din viață. Intarea costă șapte euro și este mereu plină de turiști.

Fortăreața Hohensalzburg
Fortăreața Hohensalzburg

Fortăreața Hohensalzburg, cea mai mare și mai conservată fortăreață din Europa, este un alt punct de atracție pe care nu ai cum să îl ratezi dacă ajungi în Salzburg. În doar două minute ești sus, cu două furnicare care transportă simultan. Unul urcă, altul coboară. Priveliștea merită toată deplasarea. Ah, era să uit! Castelul Hohensalzburg, cel mai mare castel din Europa, restaurat în întregime.

City Break Salzburg. Ce nu mi-a plăcut

Am plecat din Salzburg cu un gust amar pentru că aș mai fi rămas. Totul m-a fascinat, de la oameni, piețe, piațete, cladirile pline de istorie sau mâncarea, până la plimbările pe lângă apa turcoaz, câmpul cu maci înfloriți sau pe aleile apărate parcă de arborii seculari. Să zicem că nu mi-a plăcut vremea ploioasă, de început de iunie, dar este tipic zonei.

Castelul Hohensalzburg
Castelul Hohensalzburg

Care sunt prețurile la cazare în Salzburg

Prețurile sunt accesibile, iar hotelurile nu lasă de dorit. Noi, cel puțin, am ales un hotel la prima vedere pentru că, așa cum spuneam, nu plănuiserăm să poposim trei zile în Salzburg. Așa că am rezervat ce am găsit. Și nu a fost rău deloc. Hotel de trei stele, situat central, cu mic dejun inclus, unde am plătit 70 de euro pe noapte pentru o cameră dublă.

Ce poți face în Salzburg

Unii poate s-ar plictisi. De ce? Pentru că, așa cum am menționat încă de la început, Salzburg este un orășel mic, dar foarte cochet și aranjat. Pentru unii, cum e cazul meu, este o plăcere, pentru cei care caută distracție și viață de noapte, nu este cea mai potrivită destinație. Salzburg este orașul perfect pentru un city break liniștit și relaxant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!