Încă o Tabără de Lectură specială am avut în Luna Îndrăgostiților, în inima munților, la Transylvanian Inn, alături de 32 de entuziaști ai cărților și aventurii. Haideți cu noi să vedeți cum am petrecut aceste patru zile, în care oricine are oportunitatea de a îmbina pasiunea pentru literatură cu explorarea peisajelor pitorești din Bran, cu participarea la diverse activități culturale și literare.
Eveniment: Book Camp by iCarte, iParte
Locație: Transylvanian Inn din ținutul Branului, cu o bibliotecă fermecătoare la mansardă, de unde se deschide o panoramă uimitoare asupra muntelui
Organizator: Roxana Brănișteanu (iCarte, iParte)
Perioada: 16-19 februarie 2024
Parteneri: Transylvanian Inn, Editura Litera, Editura Vellant, Cărturești, MoFt Handmade, Lumiar, Asociația ICARTE, DrinkStory, Heidi Chocolate
ZIUA I – Să ne cunoaștem!
Tabăra noastră de lectură de la Transylvanian Inn a început vineri seară, cu o introducere a participanților, ce a avut loc în sala de conferințe special amenajată pentru grupul nostru. A fost un moment util pentru a ne prezenta și conecta. A urmat cina în restaurantul hotelului, cu o deschidere superbă către munți.
Club de Lectură la romanul ”Portretul lui Dorian Gray”, de Oscar Wilde
Am avut ocazia de a discuta și dezbate romanul „Portretul lui Dorian Gray” al lui Oscar Wilde. Această experiență a fost una memorabilă, deoarece am explorat lumea complexă și provocatoare a secolului al XIX-lea, avându-l în centrul discuției noastre pe tânărul Dorian. Am împărtășit impresii și opinii legate de mitul lui Narcis, hedonism, dezumanizare și nu numai. Prima seară am încheiat-o cu jocuri de conectare care ne-au ținut activi până pe la miezul nopții (alții mai nocturni au jucat mina până târziu în noapte).
ZIUA A II-A – Să explorăm lumea creativității
După ce am savurat micul dejun, într-o dimineață superbă de iarnă, am început cu Atelierul de scriere creativă – unde cuvintele și imaginația noastră au luat-o la galop, iar seriozitatea a pălit în fața glumelor șturlubatice:). Cu toții ne-am adus creativitatea la un nivel absurd de amuzant ;)).
În cadrul acestui atelier, am explorat terenuri literare nebunești, de la poezia haioasă până la povestiri cu personaje bizare. Am jonglat cu vorbele scrise ca și cum ar fi mingi de circ și am transformat ideile cele mai banale în aventuri epic-comice. Însă nici lacrimile nu ne-au ocolit în această dimineață.
În această tabără am avut și prăjituri cu răvaș oferite de Cărturești, ca un mod de a ne inspira înainte de a trece la Atelierul de Scriere creativă.
După ce am savurat prânzul am plecat în drumeție, conduși de ghidul pus la dispoziție de Transylvanian Inn, bucurându-ne de natură, de plimbare, de pădure, de munți.
Ulterior, alături de Emilia de la Lumiar ne-am bucurat de o experiență plină de imaginație și creativitate în cadrul Atelierului de turnat lumânări. Am fost ghidați, pas cu pas, în arta frumoasă a realizării lumânărilor, oferindu-ne posibilitatea de a crea propriile noastre lumânări colorate și parfumate. Am avut acces la o varietate de materiale de calitate, inclusiv ceară, coloranți, arome, fitiluri și forme turnate, astfel încât ne-am lăsat imaginația să zburde.
A fost o seară magică la focul de tabără, unde flăcările dansau încet sub cerul înstelat. În jurul focului, am împărtășit poezii ce aduceau zâmbetul pe buze și emoția în inimi. Atmosfera a fost plină de căldură și emoție, iar fiecare poem citit a fost ca o notă muzicală. Cu inimile pline de entuziasm am aprins lampioanele și ne-am adunat în jurul focului pentru a da startul unei serii de momente de neuitat.
Seara am încheiat-o cu jocuri de conectare și psihologice, unde s-a râs și s-a glumit… așa, ca într-o tabără pentru adulți:).
Ziua a III-A – Atelier de Actorie și de Constelații familiale
A treia zi de tabără a început în forță cu Atelierul dicție și jocuri de actorie, unde Dan Murzea ne-a ghidat în stilul lui propriu. A fost o nebunie totală, o explozie de energie și creativitate, iar Dan Murzea a fost în centrul furtunii umorului. Încă de la început, ne-a antrenat într-un fel de exerciții și jocuri care mai de care mai amuzante și mai bizare. Ne-a provocat să fim cât mai excentrici auttentici, uitând complet de inhibiții – iar noi, în stilul nostru haotic și plin de farmec, am acceptat provocarea fără ezitare.
După masa de prânz ne-am lăsat ghidați de Roxana Șerban într-o călătorie fascinantă prin universul nostru interior, în cadrul Atelierului de Constelații Familiale. A fost un atelier cu emoție, cu lacrimi, cu împărtășiri din viețile personale.
Concurs cu premii
De fiecare dată ne minunăm de creativitatea care iese din noi, atunci când prezentăm anumite produse care sunt la concurs. De această dată, am avut parte de trei șorțuri unicat, cu o grafică superb realizată de cei de la Moft.
Citim împreună și Blind Date with a Book, două dintre activitățile nelipsite în tabără
Nu poți merge într-o tabără de lectură fără să citești și fără să ai cărți. Activitatea #citimîmpreună, așa cum este folosit acest hashtag în social media de iCarte, iParte, a avut loc la mansarda înțesată de cărți din vârful Hanului Transilvănean. Seara am continuat-o cu surprizele literare de la editurile Litera și Vellant, care au pregătit pentru noi cărți de explorat în 2024.
Mulțumiri tuturor care au contribuit la povestea noastră! Ne vedem în următoarea tabără!
Înscrieri Tabăra de Lectură pentru Adulți: 21-24 iunie 2024, Veseud11, județ Sibiu (plata este posibilă în rate, până pe 5 iunie) – ultimele trei locuri disponibile.
GALERIE FOTO realizată de Mihai-Tudor Popescu