„Un copil care citeşte este un copil mai bun şi reprezintă viitorul”, spune dragul meu Cristi Roman (Taxiul cu Bomboane). Un copil trebuie îndemnat la citit, trebuie să sădeşti în el plăcerea de a răsfoi cărticele, iar apoi de a citi cărţi. Tinerii noştri au alte valori şi nu fac cele mai bune alegere. Iată ce metodă a găsit un belgian pentru a-i atrage spre literatură.
Dacă Pokemon Go a avut un nebun succes, Avelin Gregoire, directorul unei şcoli belgiene, a pus bazele unui joc on-line, în care oamenii caută CĂRŢI. În doar câteva săptămâni, jocul a atras zeci de mii de jucători, cu atât mai mult cu cât se joacă pe reţeaua de socializare Facebook. Dacă jucătorii Pokemon Go alergau cu Gps-ul şi cu telefonul pentru a prinde diferite creaturi, jocul creat de belgian se numeşte „Chasseurs de livre” (Vânătorii de cărţi).
CUM SE JOACĂ?
Jucătorii postează imagini şi informaţii despre locul în care au ascuns o carte, iar alţi oameni pornesc la vânătoare. După ce cartea a fost citită, ea este eliberată înapoi în sălbăticie.
Cărţi pentru copii mici, dar şi cărţi de groază sunt amplasate nu doar în jurul oraşelor belgiene, ci şi în mediul rural, învelite în plastic transparent pentru a le proteja de ploaie, potrivit Reuters.
„În timp ce îmi aranjam cărţile în bibliotecă, am realizat că nu am suficient spațiu pentru toate cărțile. După ce am jucat Pokemon Go cu copiii mei, am avut ideea de a elibera cărțile în natură”, a declarat directorul.
Antoine Gregoire intenţioanează să meargă mai departe şi să facă chiar şi o aplicaţie.
Tu ce părere ai, este acest joc antrenant pentru a citi cât mai multe cărţi? 🙂
In aceasta privinta, orice incercare este buna. Nu stiu ce reguli a impus Gregoire, dar cred ca reperele de gasire ar trebui sa fie identificate prin citirea unei alte carti. Te pomenesti ca exagerez :)))
Pai, baga-te in joc si afla regulile :))))
Thanks Gene. Yes, there are always invsetments risks, but I don’t see why somebody would ignore the amazing deals south of the border when our REIT prices are so high (to the point of ignoring key risks).