Acasă Carti În timp ce unii vânează Pokemoni, alţii vânează… cărţi!

În timp ce unii vânează Pokemoni, alţii vânează… cărţi!

3
În timp ce unii vânează Pokemoni, alţii vânează… cărţi!

roxb-copy

„Un copil care citeşte este un copil mai bun şi reprezintă viitorul”, spune dragul meu Cristi Roman (Taxiul cu Bomboane). Un copil trebuie îndemnat la citit, trebuie să sădeşti în el plăcerea de a răsfoi cărticele, iar apoi de a citi cărţi. Tinerii noştri au alte valori şi nu fac cele mai bune alegere. Iată ce metodă a găsit un belgian pentru a-i atrage spre literatură.

Dacă Pokemon Go a avut un nebun succes, Avelin Gregoire, directorul unei şcoli belgiene, a pus bazele unui joc on-line, în care oamenii caută CĂRŢI. În doar câteva săptămâni, jocul a atras zeci de mii de jucători, cu atât mai mult cu cât se joacă pe reţeaua de socializare Facebook. Dacă jucătorii Pokemon Go alergau cu Gps-ul şi cu telefonul pentru a prinde diferite creaturi, jocul creat de belgian se numeşte „Chasseurs de livre” (Vânătorii de cărţi).

CUM SE JOACĂ?

Jucătorii postează imagini şi informaţii despre locul în care au ascuns o carte, iar alţi oameni pornesc la vânătoare. După ce cartea a fost citită, ea este eliberată înapoi în sălbăticie.

Cărţi pentru copii mici, dar şi cărţi de groază sunt amplasate nu doar în jurul oraşelor belgiene, ci şi în mediul rural, învelite în plastic transparent pentru a le proteja de ploaie, potrivit Reuters.

„În timp ce îmi aranjam cărţile în bibliotecă, am realizat că nu am suficient spațiu pentru toate cărțile. După ce am jucat Pokemon Go cu copiii mei, am avut ideea de a elibera cărțile în natură”, a declarat directorul.

Antoine Gregoire intenţioanează să meargă mai departe şi să facă chiar şi o aplicaţie.

Tu ce părere ai, este acest joc antrenant pentru a citi cât mai multe cărţi? 🙂

 

 

 

Articolul precedent Cele 10 porunci care te ajută să scapi de kilograme
Articolul următor Din bucătăria franceză: Potage Parmentier
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

3 COMENTARII

  1. In aceasta privinta, orice incercare este buna. Nu stiu ce reguli a impus Gregoire, dar cred ca reperele de gasire ar trebui sa fie identificate prin citirea unei alte carti. Te pomenesti ca exagerez :)))

  2. Thanks Gene. Yes, there are always invsetments risks, but I don’t see why somebody would ignore the amazing deals south of the border when our REIT prices are so high (to the point of ignoring key risks).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!