Recunosc că nu am mâncat nici măcar în Italia paste mai bune decât cele pe care le fac eu. Zău :)! Mie îmi plac mult pastele care au şi culoare, nu doar gust. Iar în restaurante, această reţetă este diferită se ceea ce-mi place mie. În restaurant, „Spaghetti con aglio, oglio e peperoncino” sunt puţin uscăcioase, albe, pentru că se pun prea puţine roşii cherry sau le lasă prea puţin în vas atunci când sunt preparate. Bănuiesc că de aceea nu-mi plac atât de mult. Vă invit să vedeţi, aşadar, reţeta mea :).
Ingrediente:
spaghette Barilla nr.3
usturoi
chilly
ulei de măsline
sare
busuioc
Se pun pastele la fiert şi nu se ţin mai mult de cinci minute, aşa cum este scris şi pe cutie (asta dacă alegeţi ce am recomandat eu; merg şi cele nr. 5, dar eu prefer să fie oleacă mai subţiri). Între timp, punem câţiva căţei de usturoi tocaţi mărunt la călit, într-o tigaie mai lată (eu sunt obişnuită cu wok-ul, aşa că îl folosesc şi aici, nu doar la mâncarea chinezească), lăsăm foarte puţin, să nu se îngălbenească sau, mai grav, să se înnegrească, şi aruncăm puţin chilly (eu pun cu tot cu seminţe), în funcţie de cât de picant vă place. În mai puţin de un minut, pentru că chilly nu trebuie să stea prea mult în ulei, se adaugă roşiile cherry tăiate pe jumătate şi se lasă până încep să se înmoaie. Se adaugă puțină apă din cea în care au fiert spaghetele și se mai lasă un pic la fiert, aproape formându-se un sos. Mai adăugăm câteva roşioare tăiate la fel, care se lasă foarte puţin (pe acestea din urmă le punem mai mult pentru estetic, având în vedere că celelalte s-au zobit). Se pune sosul peste paste, se adaugă busuiocul şi… Poftă bună! Parmezan, cine doreşte :).
„Roşiile şi busuiocul fac o mâncare să fie italiană. Vinul şi tarhonul o fac franţuzească. Smântâna o face rusească. Lămâia şi scorţişoara o fac grecească, sosul de soia o face chinezească. Usturoiul o face bună”
Alice May Brock