AcasăReteteCele mai simple și gustoase paste: Aglio, oglio e peperoncino

Cele mai simple și gustoase paste: Aglio, oglio e peperoncino

Published on

spot_img

 

Recunosc că nu am mâncat nici măcar în Italia paste mai bune decât cele pe care le fac eu. Zău :)! Mie îmi plac mult pastele care au şi culoare, nu doar gust. Iar în restaurante, această reţetă este diferită se ceea ce-mi place mie. În restaurant, „Spaghetti con aglio, oglio e peperoncino” sunt puţin uscăcioase, albe, pentru că se pun prea puţine roşii cherry sau le lasă prea puţin în vas atunci când sunt preparate. Bănuiesc că de aceea nu-mi plac atât de mult. Vă invit să vedeţi, aşadar, reţeta mea :).

Ingrediente:

spaghette Barilla nr.3

usturoi

chilly

ulei de măsline

sare

busuioc

Se pun pastele la fiert şi nu se ţin mai mult de cinci minute, aşa cum este scris şi pe cutie (asta dacă alegeţi ce am recomandat eu; merg şi cele nr. 5, dar eu prefer să fie oleacă mai subţiri). Între timp, punem câţiva căţei de usturoi tocaţi mărunt la călit, într-o tigaie mai lată (eu sunt obişnuită cu wok-ul, aşa că îl folosesc şi aici, nu doar la mâncarea chinezească), lăsăm foarte puţin, să nu se îngălbenească sau, mai grav, să se înnegrească, şi aruncăm puţin chilly (eu pun cu tot cu seminţe), în funcţie de cât de picant vă place. În mai puţin de un minut, pentru că chilly nu trebuie să stea prea mult în ulei, se adaugă roşiile cherry tăiate pe jumătate şi se lasă până încep să se înmoaie. Se adaugă puțină apă din cea în care au fiert spaghetele și se mai lasă un pic la fiert, aproape formându-se un sos. Mai adăugăm câteva roşioare tăiate la fel, care se lasă foarte puţin (pe acestea din urmă le punem mai mult pentru estetic, având în vedere că celelalte s-au zobit). Se pune sosul peste paste, se adaugă busuiocul şi… Poftă bună! Parmezan, cine doreşte :).

„Roşiile şi busuiocul fac o mâncare să fie italiană. Vinul şi tarhonul o fac franţuzească. Smântâna o face rusească. Lămâia şi scorţişoara o fac grecească, sosul de soia o face chinezească. Usturoiul o face bună”

Alice May Brock

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Desertul preferat al lui Ludovic al XIV-lea: Portocale învelite în caramel

Curtea Regală a Franței a fost întotdeauna cunoscută în toată Europa pentru excese, îndeosebi...

“Desfrâu” culinar: Mâncare chinezească cu soia și ciuperci

Mi-am propus să mănânc cât mai multă soia. Toată săptămâna următoare îndeosebi. Nu am...

Ce mâncăm duminica? Cea mai bună rețetă cu spanac

Pe cât este de sănătos, pe atât de mult îmi displace spanacul. Cel puțin...
error: Content is protected !!