Acasă Carti Carti dezvoltare personala Ia o foaie şi un pix şi fă exerciţiul propriei tale evoluţii!

Ia o foaie şi un pix şi fă exerciţiul propriei tale evoluţii!

0
Ia o foaie şi un pix şi fă exerciţiul propriei tale evoluţii!

Oamenii se învârt în probleme. Când nu le au, inventează unele. Evident, nu toți! De aceea, oamenii evoluează în mod diferit. Unii sunt centrați pe problemă, alții pe soluții.

Exercițiul de astăzi constă în conștientizare.

Ia o foaie de hârtie (ACUM dacă ești o persoană motivată de propria evoluție sau… mai pe seară sau mâine – sau când „îți vei putea face timp” – dacă propria ta creștere nu este atât de importantă pentru tine).
La profilul fiecărei facultăți au „conștientizat” alții și au întocmit o programă și un număr de cursuri, respectiv denumirea și tematica fiecărui curs.
La profilul tău, a celui ce îți dorești să devii, nu funcționează decât grila ta de nevoi.
Ai luat o foaie de hârtie? Pune data de astăzi și notează-ți răspunsurile la următoarele trei intrebări:
1. Care sunt cele 5 motive pentru care ASTĂZI sunt recunoscător/recunoscătoare?
2. Ce vreau în acest moment DIN viața mea? Cu ce vreau să merg mai departe din tot ce am în prezent? Ce mă face cu adevărat fericit/fericită?
3. Cum arată următorul capitol din viața mea?
Foaia asta, A4, pune-o la îndemână. Adu-i modificări în fiecare zi. Un elev de-ai meu, într-o zi, mi-a spus că nu mai are loc pe foaie. Ooo, suuuuper, sunt atât de încântată să privesc evoluția oamenilor. Mai ales că eu lucrez cu elevi din școli slabe, cu copii care n-au habar ce vor să facă în viețile lor. „Mai ia o foaie. Si încă o foaie! Hai să facem concurs de număr de foi până la sfârșitul clasei a XI-a!”, i-am sugerat.
Ieri, chiar si eu am adăugat în foile mele două motive pentru care sunt recunoscătoare. Le-am rescris, practic, datorită contextului zilei.
1. Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu/Universului pentru că tot timpul (dar TOT timpul) îmi dă răspunsuri la întrebări. Mă lasă să greșesc DOAR până învăț. Mă scoate MEREU și LA TIMP din ceea ce eu singură mă bag. Chiar dacă uneori „la timp” înseamă atunci când.. urlu de durere.
2. Sunt recunoscătoare OAMENILOR! Ei, prin atitudinea lor față de mine, bună sau rea, îmi creează, involuntar, viața/evoluția. Fie că-ți aduc bucurie sau tristețe, atitudinea lor contribuie evoluției tale. Cu o singură condiție: tu să fii cel pregătit pentru evoluție și să iei lecțiile ca atare. Așa cum ai învățat tabla înmulțirii plângând sau cum ai pierdut nopți întregi învățând pentru un examen important, ești conștient – dacă ești – că orice reușită a necesitat implicare, efort, perseverență.
Te iubesc, cititorule! Să-ți fie bine! 🙂
Autor: Dioana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!