Acasă Frumusete Cosmetica Nu lăsa frigul să îți afecteze fața

Nu lăsa frigul să îți afecteze fața

0
Nu lăsa frigul să îți afecteze fața
sursa foto: static.pexels.com

Fiindcă a venit frigul acela mare, iar iarna abia acum începe, trebuie să știm care sunt zonele corpului nostru cele mai expuse la frig și cum trebuie să le protejăm împotriva temperaturilor scăzute care le-ar afecta serios structura.

Desigur că avem o mulțime de variante de îmbrăcăminte de pus pe cap, pe mâini, la gât, în picioare și așa mai departe. Cu alte cuvinte ne putem acoperi cam toate părțile corpului atunci când ieșim afară cu o singură excepție. Aceea este fața. Pielea feței este cea mai expusă frigului din sezonul rece, alături de buze și pleoape. Sunt convină că nu de puține ori v-ați trezit cu nasul roșu după o plimbare în frig și având senzația că vă curge. Ei bine, am să spun cum să vă protejați fața împotriva acțiunii distrugătoare a frigului.

Buzele

Buzele trebuie să fie hidratate mai ales iarna, așa că recomandat este să evităm rujurile, glossurile și să aplicăm pe buzele nostre balsam sau un ulei hidratant cum ar fi acela de măsline, cocos, argan sau migdale.

Tenul

Da, și aici este vorba despre a evita produsele de make-up, care ne fac rău și ne astupă porii prin care pielea are nevoie să respire, mai ales în criza asta de aer curat, în care toată fotosinteza, și, deci, aerul curat, se rezumă la brazi și conifere. Statul în temperaturi scăzute poate provoca inflamarea epidermului care se va vedea foarte inestetic, dând aspect  de dermatită. Ideal ar fi să ne hidratăm tenul mai des, dar să nu îl sufocăm cu prea multe creme și măști.

Pleoapele

Atât ele cât și celelalte zone din jurul ochilor pot avea de suferit și pot da semne de îmbătrânire precoce dacă nu sunt îngrijite cu atenție. Deja nu mai este nevoie să spun că nici machiajul ochilor nu este recomandat a se face atunci când se stă în frig pentru un timp mai îndelungat. Pentru a nu avea probleme cu pielea fină din jurul ochilor trebuie să avem grijă să o ținem departe oscilații bruște de temperatură și să o masăm frecvent, delicat, cu un deget înmuiat în cremă hidratantă.

Cel mai important lucru este să ne purtăm cu noi însene ca și cum ne-am purta cu niște regine pentru că frumusețea și sănătatea noastră se află doar în mâinile noastre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!