AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuAdevărata prietenie rezistă timpului, distanței și tăcerii

Adevărata prietenie rezistă timpului, distanței și tăcerii

Published on

spot_img

Am cunoscut-o pe Magda la o filmare pentru o reclamă la Fairy. Ne-am băgat în seamă încă de când ne-am zărit și ne-am împrietenit instantaneu. Ca o dragoste la prima vedere, dacă ați trăit vreodată o astfel de poveste, cu diferența că aceasta a noastră face parte dintre acelea rare care chiar rezistă, fără certuri, fără neînțelegeri, fără discuții aberante și explicații absurde.

Într-o prietenie nu trebuie să fii ca celălalt sau să fii de acord cu el, dar e musai să rezonezi și să-i accepți deciziile. Iar între mine și Magdalena a fost ca și cum ne-am înțeles din priviri să ne respectăm în tot ceea ce face cealaltă cu viața ei. Viața nu e făcută doar din râsete, glume și chicote, iar rezistența unei relații se vede când apar problemele în viața celeilalte.

Este cea mai frumoasă creață pe care am cunoscut-o vreodată, zâmbește și râde cu poftă, este inteligentă și are multă cultură generală, este creativă, o bună sfătuitoare, are o modestie cum rar vezi, dar frumusețea e că nu o vede toată lumea, crede în ea și se bucură de toate momentele din viață. Mulți ne consideră surori când ne văd în realitate. La nunta ei, musafirii credeau că eu sunt sora 😁.

Ne leagă multe momente frumoase. Am știut să ne bucurăm de viață chiar și în momentele noastre de „sărăcie”, când nu aveam prea multe în congelator pentru a găti ceva sau când număram monezile de 10 și de 50 de bani din pușculiță pentru a lua un pachet de țigări, cumpărând totodată cel mai ieftin vin, doar ca să ne facem pofta, și povestind despre Eminescu sau despre Carol I ori despre cum va fi când… știm noi ce, căci nu am să dezvălui chiar toate intimitățile noastre :).

Anul trecut am fost la o jumătate de pas de a pleca împreună pe un vas de croazieră pentru a munci, însă doar ea și-a îndeplinit această dorință. Avea mai multă nevoie și era mai pregătită decât mine să facă asta. Deși timpul și distanța ne-au despărțit, în momentul în care ne-am reîntâlnit, a fost ca și cum ne băusem cafeaua cu o zi în urmă.

Pe final, vreau să-i spun doar câteva cuvinte, deși știu că știe :):

Maggie dragă, ești o femeie puternică și frumoasă, o prietenă extraordinară, vei fi o soție minunată și o mamă (de fată, sper!) perfectă, iar eu am să-ți fiu alături întotdeauna, am să te susțin, am să te ascult și am să te cert când vei avea nevoie, pentru că știm amândouă că oricând pot exista momente în viață în care te poți pierde și judecata să nu mai fie una rațională. De ziua ta… Ce să-ți doresc decât să fii fericită în continuare? Să-ți lumineze Dumnezeu drumul, iar fiecare vis să se împlinească. Pentru noi două…, hmm, nu concep că ar putea exista vreodată o ceartă atât de gravă încât să nu o putem scoate la un capăt și să găsim o soluție în care să ajungem la un numitor comun. Dacă, totuși, se va întâmpla vreodată, să recitești această scrisorică :).

LA MULȚI ANI, draga mea Cleopatra, sunt cu sufletul lângă tine, pentru că, deși departe, știi că te iubesc!

image

„Adevărata prietenie rezistă timpului, distanţei şi tăcerii”

Isabel Allende

Ultimele Articole

YOGA and BOOKS by iCarte, iParte: O zi de relaxare și cultură în natură

Yoga and Books este un concept unic în România și a apărut, la fel...

YARD SALE iCarte, iParte aduce scriitori și expozanți împreună

YARD SALE iCarte, iParte vine la voi în scurt timp, aducând scriitori, cititori și...

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

More like this

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

Cum te schimbă publicarea unei cărți? Te copleșește succesul? :)

Haideți că tare mă amuză și pe mine a doua întrebare din titlu:). Dar...
error: Content is protected !!