Acasă Descopera Cultura generala Ai început să uiţi lucruri? Iată cum îţi poţi îmbunătăţi memoria!

Ai început să uiţi lucruri? Iată cum îţi poţi îmbunătăţi memoria!

0
Ai început să uiţi lucruri? Iată cum îţi poţi îmbunătăţi memoria!

5-easy-ways-to-get-an-outdoor-workout

Memoria începe să-ţi joace feste tot mai des şi nu mai reuşeşti să te concentrezi asupra lucrurilor importante? Nu trebuie să te sperii, dar nici să laşi asta să te afecteze, ci să iei măsuri cât mai repede. Întreabă-te dacă ai un stil de viaţă sănătos, asta însemnând, înainte de orice altceva, o alimentaţie echilibată. Pentru că unul dintre elementele esenţiale în ceea ce priveşte longevitatea creierului îl reprezintă consumul de alimente. Iar apoi, bineînţeles, sportul.

„Mens sana in corpore sano” este expresia latină care m-a însoţit din copilărie şi până în prezent. Trebuie să învăţăm să avem grijă de noi şi să conştientizăm cât de importantă este sănătatea pentru mintea şi corpul nostru.

MICUL DEJUN

Este demonstrat ştiinţific faptul că micul dejun este benefic pentru creier. Ştiu că e greu să te trezeşti mai devreme şi că mereu eşti pe fugă, să nu întârzii la serviciu. Dar dacă te trezeşti mai devreme cu un sfert de oră este suficient pentru a lua un mic dejun rapid şi sănătos.

APA

Nu poate fi înlocuită cu nimic şi fără ea nu am exista. Se ştie că oamenii au corpul făcut din apă (75% apă, la naştere). Numeroase studii ştiinţifice au scos la iveală faptul că nu doar corpul are de suferit dacă nu primeşte o cantitate suficientă de apă, ci şi creierul.

CAFEINA

Pentru foarte multe persoane, cafeaua de dimineaţă este primul lucru pe care îl fac înainte de a începe ziua. Consumul de cafea creşte nivelul de atenţie şi de memorie, la fel ca şi consumul de Coca-Cola, ceai şi orice altă băutură ce conţine cafeină. Toate provoacă dependenţă, aşadar ar fi bine să nu fie consumată niciuna dintre acestea în cantităţi exagerate.

SOMNUL

Dacă dormi cel puţin şapte ore pe noapte şi reuşeşti să adormi înainte de 12 noaptea eşti un norocos. Pentru că somnul este fundamental în reglarea metabolismului. Privarea de somn ca duce, în timp, la reducerea capacităţilor intelectuale şi afecţiuni grave, precum diabet, depresie sau obezitate.

ALERGATUL

Sportul înseamnă sănătate fizică şi psihică. Nu ai nevoie de mai mult de zece minute zilnic pentru alergat. Fă din asta un obicei şi vei vedea diferenţa. Simplul fapt de a petrece cât mai mult timp în aer liber şi a practica orice formă de activitate fizică va îmbunătăţi circulaţia cerebrală. Chiar şi mersul pe jos, plimbările ajută foarte mult în îmbunătăţirea memoriei.

Articolul precedent Citatul zilei
Articolul următor Ghid practic pentru FEMEILE SINGURE: Cum să-ţi pregăteşti maşina pentru iarnă
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.