AcasăDescoperaCultura generalaAi început să uiţi lucruri? Iată cum îţi poţi îmbunătăţi memoria!

Ai început să uiţi lucruri? Iată cum îţi poţi îmbunătăţi memoria!

Published on

spot_img

5-easy-ways-to-get-an-outdoor-workout

Memoria începe să-ţi joace feste tot mai des şi nu mai reuşeşti să te concentrezi asupra lucrurilor importante? Nu trebuie să te sperii, dar nici să laşi asta să te afecteze, ci să iei măsuri cât mai repede. Întreabă-te dacă ai un stil de viaţă sănătos, asta însemnând, înainte de orice altceva, o alimentaţie echilibată. Pentru că unul dintre elementele esenţiale în ceea ce priveşte longevitatea creierului îl reprezintă consumul de alimente. Iar apoi, bineînţeles, sportul.

„Mens sana in corpore sano” este expresia latină care m-a însoţit din copilărie şi până în prezent. Trebuie să învăţăm să avem grijă de noi şi să conştientizăm cât de importantă este sănătatea pentru mintea şi corpul nostru.

MICUL DEJUN

Este demonstrat ştiinţific faptul că micul dejun este benefic pentru creier. Ştiu că e greu să te trezeşti mai devreme şi că mereu eşti pe fugă, să nu întârzii la serviciu. Dar dacă te trezeşti mai devreme cu un sfert de oră este suficient pentru a lua un mic dejun rapid şi sănătos.

APA

Nu poate fi înlocuită cu nimic şi fără ea nu am exista. Se ştie că oamenii au corpul făcut din apă (75% apă, la naştere). Numeroase studii ştiinţifice au scos la iveală faptul că nu doar corpul are de suferit dacă nu primeşte o cantitate suficientă de apă, ci şi creierul.

CAFEINA

Pentru foarte multe persoane, cafeaua de dimineaţă este primul lucru pe care îl fac înainte de a începe ziua. Consumul de cafea creşte nivelul de atenţie şi de memorie, la fel ca şi consumul de Coca-Cola, ceai şi orice altă băutură ce conţine cafeină. Toate provoacă dependenţă, aşadar ar fi bine să nu fie consumată niciuna dintre acestea în cantităţi exagerate.

SOMNUL

Dacă dormi cel puţin şapte ore pe noapte şi reuşeşti să adormi înainte de 12 noaptea eşti un norocos. Pentru că somnul este fundamental în reglarea metabolismului. Privarea de somn ca duce, în timp, la reducerea capacităţilor intelectuale şi afecţiuni grave, precum diabet, depresie sau obezitate.

ALERGATUL

Sportul înseamnă sănătate fizică şi psihică. Nu ai nevoie de mai mult de zece minute zilnic pentru alergat. Fă din asta un obicei şi vei vedea diferenţa. Simplul fapt de a petrece cât mai mult timp în aer liber şi a practica orice formă de activitate fizică va îmbunătăţi circulaţia cerebrală. Chiar şi mersul pe jos, plimbările ajută foarte mult în îmbunătăţirea memoriei.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

Testul de luni: Să începem săptămâna cu 10/10!

Nu este un test dificil, deci n-o să vă dea bătăi de cap. Indiferent...
error: Content is protected !!