AcasăSanatateEducatie nutritionalaAi răcit? Iată cum tratez eu răceala prin leacuri băbeşti

Ai răcit? Iată cum tratez eu răceala prin leacuri băbeşti

Published on

spot_img

beautiful-winter-girl

În primul rând, nu aştept să răcesc. Preventiv, încep şi folosesc diverse metode, pe care le ştiu de la părinţi, bunici sau din auzite. Oricât de rău ar suna şi oricât de lene v-ar fi, văr recomand să-ţi urmaţi sfaturile, pentru că eu nu am mai fost răcită de vreo doi ani, iar până atunci răceam cel puţin o dată pe an.

În momentul în care simt că-mi curge nasul, primul lucru pe care îl fac după ce mă trezesc este să pun o linguriţă de miere într-un pahar şi 30 de linguriţe de tinctură de propolis peste. Iar când ajung la birou beau un ceai călduţ de muşeţel ori de sunătoare. Pe la prânz, pun un plic de supă instant într-o cană, peste care toc o legătură întreagă de pătrunjel şi o mănânc înainte de orice altă masă.

Seara, când ajung acasă, fierb o oală de apă şi o pun clocotită într-un lighean, iar peste adaug un pumn de sare grunjoasă şi o cană de oţet. Pun piciorele deasupra ligheanului, acopăr cu o păturică de jur-împrejur şi, din când în cand, bag picioarele în apa fierbinte, atât cât pot suporta.

Imediat după, fac o cană de ceai de ghimbir, planta miraculoasă în cazul răcelilor. Toc ghimbirul destul de mărunt şi îl las să fiarbă bine, până scade la jumătate.

parsley-tea-remedy-for-urinary-infections-kidney-stones-ovarian-cancer-anemia-mrg76fguylqj3ck6jtwh6d3pf1977zodgvdd75btl4

Înainte de a mă pune în pat, mănânc cinci felii de lămâie şi mai iau o dată tratamentul de dimineaţă, cu miere şi proprolis.

Dacă încep să tuşesc, adaug la aceste tratamente ceai făcut din multe foi de ceapă şi coji de nucă, pe care îl las să scadă foarte bine. Este îngrozitor la gust, nu am de ce să mint, dar merită suportat, pentru că îşi face efectul.

Când mă ustură gâtul, fierb lapte şi îl pun peste două ouă de prepeliţă amestecat cu o linguriţă de miere. Dacă nici aşa nu vă trece, mai este o combinaţie, care sigur vă va ajuta. Radeţi un cartof şi un morcov, puneţi spirt peste cele două legume rase, iar apoi înfăşuraţi într-o batistă sau batic. Minunatul colier îl veţi pune în jurul gâtului şi îl veţi suporta preţ de o jumătate de oră-o oră.

Nu vreau să stric pe final articolul, dar trebuie să vă recunosc că, pe lângă toate aceste leacuri, înainte de a adormi, fac un Theraflu sau Nurofen Răceală şi Gripă, deoarece conţin paracetamol şi mă ajută rapid.

Este imposibil să fii răcit astfel, credeţi-mă pe cuvânt! 😉

Voi cum treceţi prin iarnă fără să răciţi? Sau, dacă răciţi, cum vă trataţi apoi? 🙂

Ultimele Articole

Club de Lectură Eu nu sunt SuperMami, la Palat Noblesse

Ultimul Book Club din 2023 a fost pentru romanul "Eu nu sunt SuperMami" și...

Recenzie Abecedarul schimbării: Transformă-ți viața, cu sfaturi și exerciții practice

"Abecedarul schimbării" chiar are acest rol, de a te ajuta să-ți schimbi viața. Diana...

Cum a fost in Tabara de Lectura pentru Adulti (Ograda Bunicilor)

Tabăra de Lectură pentru Adulți a continuat cu a V-a ediție. De data aceasta,...

Club de Lectură iCarte, iParte la Palatul Noblesse

Iată-ne ajunși la ultimul club de lectură din 2023, ce va avea loc, de...

More like this

Vedeta toamnei, dovleacul copt. Rețeta mea

Nimic nu merge mai bine pe vremea asta decât o rețetă delicioasă de dovleac...

Am renunțat la machiaj. O săptămână

Am decis să nu folosesc niciun pic de machiaj timp de o săptămână. Vreau...

Slăbire rapidă pentru femei în mod natural

Dietele şi fluctuaţiile în greutate au existat dintotdeauna. Atât femeile, cât şi bărbaţii, s-au...
error: Content is protected !!