Acasă Sanatate Educatie nutritionala Ai răcit? Iată cum tratez eu răceala prin leacuri băbeşti

Ai răcit? Iată cum tratez eu răceala prin leacuri băbeşti

0
Ai răcit? Iată cum tratez eu răceala prin leacuri băbeşti

beautiful-winter-girl

În primul rând, nu aştept să răcesc. Preventiv, încep şi folosesc diverse metode, pe care le ştiu de la părinţi, bunici sau din auzite. Oricât de rău ar suna şi oricât de lene v-ar fi, văr recomand să-ţi urmaţi sfaturile, pentru că eu nu am mai fost răcită de vreo doi ani, iar până atunci răceam cel puţin o dată pe an.

În momentul în care simt că-mi curge nasul, primul lucru pe care îl fac după ce mă trezesc este să pun o linguriţă de miere într-un pahar şi 30 de linguriţe de tinctură de propolis peste. Iar când ajung la birou beau un ceai călduţ de muşeţel ori de sunătoare. Pe la prânz, pun un plic de supă instant într-o cană, peste care toc o legătură întreagă de pătrunjel şi o mănânc înainte de orice altă masă.

Seara, când ajung acasă, fierb o oală de apă şi o pun clocotită într-un lighean, iar peste adaug un pumn de sare grunjoasă şi o cană de oţet. Pun piciorele deasupra ligheanului, acopăr cu o păturică de jur-împrejur şi, din când în cand, bag picioarele în apa fierbinte, atât cât pot suporta.

Imediat după, fac o cană de ceai de ghimbir, planta miraculoasă în cazul răcelilor. Toc ghimbirul destul de mărunt şi îl las să fiarbă bine, până scade la jumătate.

parsley-tea-remedy-for-urinary-infections-kidney-stones-ovarian-cancer-anemia-mrg76fguylqj3ck6jtwh6d3pf1977zodgvdd75btl4

Înainte de a mă pune în pat, mănânc cinci felii de lămâie şi mai iau o dată tratamentul de dimineaţă, cu miere şi proprolis.

Dacă încep să tuşesc, adaug la aceste tratamente ceai făcut din multe foi de ceapă şi coji de nucă, pe care îl las să scadă foarte bine. Este îngrozitor la gust, nu am de ce să mint, dar merită suportat, pentru că îşi face efectul.

Când mă ustură gâtul, fierb lapte şi îl pun peste două ouă de prepeliţă amestecat cu o linguriţă de miere. Dacă nici aşa nu vă trece, mai este o combinaţie, care sigur vă va ajuta. Radeţi un cartof şi un morcov, puneţi spirt peste cele două legume rase, iar apoi înfăşuraţi într-o batistă sau batic. Minunatul colier îl veţi pune în jurul gâtului şi îl veţi suporta preţ de o jumătate de oră-o oră.

Nu vreau să stric pe final articolul, dar trebuie să vă recunosc că, pe lângă toate aceste leacuri, înainte de a adormi, fac un Theraflu sau Nurofen Răceală şi Gripă, deoarece conţin paracetamol şi mă ajută rapid.

Este imposibil să fii răcit astfel, credeţi-mă pe cuvânt! 😉

Voi cum treceţi prin iarnă fără să răciţi? Sau, dacă răciţi, cum vă trataţi apoi? 🙂

Articolul precedent Cum poți ascunde imperfecțiunile tenului prin machiaj
Articolul următor Castelul lui Dracula, între mit și realitate
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!