Acasă Descopera Cultura generala Arrivederci, Roma! 5 motive pentru care am să mă întorc :)

Arrivederci, Roma! 5 motive pentru care am să mă întorc :)

0
Arrivederci, Roma! 5 motive pentru care am să mă întorc :)

 

Evit să folosesc „la revedere” atunci când știu că am să revăd o persoană sau un loc, chiar dacă „revedere” este un cuvânt care spune tot. Mi se pare, însă, rece, iar dacă spun cuiva astfel este pentru că nu am de gând să mai dau ochii cu persoana respectivă, nu altfel decât întâmplător. 

Dar am folosit acum în titlu și chiar pentru Roma, deși știu sigur că am să revin aici, doar pentru că îmi place melodia „Arrivederci Roma” la fel cum îmi plac și versurile (mai jos am ales-o pe cea cântată de Mario Lanza pentru că a avut inspirația să se afle lângă Fontana din Trevi).

Roma este orașul de care nu te plictisești. Sunt atât de multe de văzut încât două săptămâni de vacanță nu sunt suficiente. Cel puțin pentru mine n-ar avea cum, pentru că întotdeauna păstrez zile și pentru mare, nu pot doar să vizitez și să mă plimb. Las mai jos cinci lucruri pentru care iubesc această „cetate eternă”.

1. Mâncarea. Măsline verzi, prosciutto, cașcaval cu mucegai, brânză mozzarella, roșii cherry. Pizza, paste, înghețată. Pește și fructe de mare. Un adevărat paradis gastronomic. Sigur, le găsim și în București și în toată România. Dar gustul pe care îl au mâncărurile din afară este, parcă, incomparabil. Sau este doar ideea că ești plecat în vacanță. Nu știu, dar se simte altfel și cred că știți despre ce vorbesc. Poate vi se pare nepotrivit că am pus asta pe primul loc, dar măi, sunt o gurmandă din naștere. Dacă mă pui la masă și îmi dai și un vin bun, m-ai cucerit (vorba vine, „cucerit”) 😅.

2. Marea. Oriunde m-aș duce în lumea asta trebuie să existe apă (exceptând perioada în care merg la ski). Eu am mers numai la Ostia – Stella Pollare, pentru că ajungeam foarte rapid (mai puțin de o oră), de aceea marea a cam fost la ordinea zilei. Dar sunt și alte plaje despre care am auzit și sigur voi ajunge la următoarea vizită.

3. Cultură. Roma este un oraș plin de istorie, nu ai cum să nu-l iubești. Vă mărturisesc că, până la Roma, eu nu am fost pasionată de arhitectura veche. Tot aici am descoperit și că ador picturile (acum mulți ani, când am ajuns eu prima dată în Roma – să fie vreo șapte-zece ani).

4. Florile și fructele. Leandrul și magnolia sunt florile cel mai des întâlnite. Și cum am mai spus că nu-mi văd viața fără flori, evident că floril reprezintă un motiv în plus pentru care iubesc Roma. În ceea ce privește fructele, nu sunt o mega-consumatoare, dar iată că aici am mâncat zilnic ba caise, ba piersici, ba cireșe, ba pere etc. În țară nu mă preocup atât de mult. Uit. Pur și simplu, uit să consum fructe.

5. Dolce far niente :). Deși am o viață destul de activă și nu am timp să mă plictisesc, ador acea „dulce leneveală” sau cum se poate traduce ce am scris mai sus, din care înțeleg că este nu doar plăcerea de a sta degeaba și a nu face nimic, ci bucuria de a trăi, de a te bucura de lucruri mărunte, de a lua dun drumul tău tot ce-ți face plăcere și de a lăsa viața să-ți ofere toate experiențele de care are nevoie orice om în evoluția sa.

Și acum câteva poze :).

Și melodia de care spuneam :).

Articolul precedent Rămas bun, Mădălin…
Articolul următor Cum am trecut de la Blackberry la iPhone
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!