Acasă Descopera Cultura generala Bangkok, o a doua Thailanda!

Bangkok, o a doua Thailanda!

0
Bangkok, o a doua Thailanda!

Thailanda a devenit o destinaţie preferată vacanţelor exotice sau a săptămânilor de miere, pentru cine vrea o vacanţă activă şi energică. De ce am spus că Bangkok este o altă Thailanda, e lesne de înţeles. Este capitală şi apoi restul. În sensul că, ai atât de multe lucruri de făcut şi de văzut în ţărişoara asta, încât abia îţi ajunge o săptămâna să explorezi Bangkok-ul.

Aglomeraţie cât cuprinde, semafoare puţine, treceri de pietoni răzleţe, iar asta împiedică traversatul în condiţii normale, lipsite de riscuri. Când am spus că este nevoie o săptămâna că să vizitezi capitală Thailandei nu am exagerat. O zi întreagă îţi trebuie că să vizitezi cea mai mare piaţă de weekend din lume. Peste 15.000 de standuri şi tarabe te aşteaptă şi te invită să le calci perimetrul. Fie că sunteţi iubitori ai tradiţiei, fie că va interesează piese de mobilier sau animale de companie, acolo este locul potrivit. Nu vei da greş! Tot în piaţă găseşti firme care îţi amabaleaza produsele după bunul plac, indiferent de mărimea lor. Deci, pentru suveniruri şi cadouri la preţuri bune, Chatuchak Market este locul potrivit.

După ce ai cercetat la pas fiecare tarabă sau aproape, ţi se face foame, nici nu ar avea cum altfel. Mai ales că vânzătorii ambulanţi sunt peste tot, iar mirosul te ademeneşte chiar dacă te-ai ridicat de la masă cu o secundă înainte. Grătarele sunt încinse de dimineaţă până în creierii nopţii. Nu se ţine cont de tipul de carne. Găseşti ce pofteşti, plus garnituri şi tradiţionalii gândaci gătiţi că la carte.

Tot în Bangkok trebuie să bifezi cel puţin un templu. Indiferent de religie, de afinităţi sau înclinaţii, locaţiile sunt de neiertat. De exemplu, templul care îl găzduieşte pe Budha de smarald, La intrarea în fiecare templu găseşti vânzători ambulanţi cu fuste lungi necesare dacă vrei să vizitezi locaţiile.
Şi după ce te-ai culturalizat, mâncat bine şi exotic, şi ai testat şi produsele scoase pe tarabe, poţi merge şi la scurte cumpărături de lux. Preţurile nu sunt cu mult mai mari decât la noi, iar dacă prinzi reduceri (şi da, şi ei au ), poţi ieşi mai ieftin decât în România, plus că, te poţi delecta cu firme şi produse pe care nu le găseşti aici. Bangkok este o adevărată aventură, dacă ştii să ţi-o organizezi aşa cum trebuie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!