AcasăAutoriBook Club by iCarte, iParte: O călătorie literară cu "Miere neagră"

Book Club by iCarte, iParte: O călătorie literară cu „Miere neagră”

Published on

spot_img

Am ajuns la Ediția cu nr. XXVI la Book Club by iCarte, iParte, de data aceasta cu „Miere neagră”, de Dan Pleșa. Sâmbătă, 30 septembrie, am avut parte de încă un club de lectură fascinant, iar energia dintre cititori și autori este tot mai frumoasă și mai vibrantă. 

Eveniment: Book Club

Carte: Miere neagră, de Dan Pleșa

Locație: The Coffee Shop (Șos. Nicolae Titulescu nr. 1)

Parteneri: Editura Vellant, Sloop, Heidi Chocolate, Bunica gătește

Data: 30 septembrie 2023

Fotografii realizate de Ștefan Ilie
Întâlnirea cu autorul

Și iată-ne din nou împreună, cititorii comunității iCarte, iParte, cum ne-am adunat în jurul cărții „Miere neagră” de Dan Pleșa. A fost o dimineață de sâmbătă memorabilă, în care am avut privilegiul de a-l avea pe autor alături de noi pentru a discuta despre romanul său de debut. Prezența autorului însuși, Dan Pleșa, care a răspuns cu răbdare la întrebările noastre și a oferit o perspectivă fascinantă asupra procesului său de scriere și a inspirației din spatele cărții, a făcut ca întâlnirea să fie una cu adevărat specială, iar mulți dintre cititori au ales să participe mai ales datorită acestui aspect. A fost o oportunitate unică să pătrundem în mintea unui scriitor talentat și să înțelegem mai bine motivele și mesajele din spatele acestei cărți uimitoare.

Fotografii realizate de Ștefan Ilie
Energia Cluburilor de Lectură

Experiența de la Clubul de Lectură iCarte, iParte, în compania lui Dan Pleșa și a celorlalți cititori pasionați, a subliniat faptul că energia cluburilor de lectură este în continuă creștere. Astfel de întâlniri nu numai că încurajează lectura și discuțiile despre cărți, dar și creează conexiuni și prietenii durabile între oameni cu interese similare. Energia care a umplut cafeneaua și bucuria de a explora această carte au făcut din întâlnirea noastră una deosebită.

Cafea bună, cu aroma răspândită în Piața Victoriei

Cu o cafea excelentă de la The Coffee Shop pe mese, am început să explorăm universul lui Dan Pleșa din „Miere neagră”. Cartea, o poveste complexă despre familie, prieteni, identitate și trăiri din perioada comunistă, ne-a captivat de la prima pagină. Personajele sale bine conturate și povestea plină de suspans au stârnit o mulțime de întrebări și dezbateri interesante, de la traiul oamenilor din perioada lui Ceaușescu până la libertatea pe care o avem astăzi.

Smoothie-uri sănătoase

Pe lângă cafea, am avut ocazia să ne răcorim cu smoothie-uri proaspete, să ne răsfățăm cu ciocolată și să ne delectăm cu plăcintă de mere de casă. Mesele îmbietoare au adăugat cu siguranță o notă specială acestei întâlniri și au contribuit la atmosfera prietenoasă și relaxată.

Plăcintă cu mere și ciocolată

Mulțumim pe această cale echipei de la „Bunica gătește„, care au trimis o plăcintă cu mere de casă cu gust autentic, cum numai o bunică știe să pregătească, dar și celor de la Heidi Chocolate, care ne-au oferit ciocolată cu mai multe sortimente (alune, afine și fistic).

Blind Date with a Book

Renumit joc „Blind Date with a Book” este impresionant de fiecare dată. Cei de la Editura Vellant au ambalat frumos o carte, iar unul dintre participanți a și câștigat-o, prin tragere la sorți. Cu această carte, avem ocazia de a continua să explorăm lumea literară a cărților oferite de Edita Vellat și să împărtășim bucuria lecturii cu cei dragi nouă.

Recomandări de cărți

Cluburile iCarte, iParte oferă întotdeauna prilejul de a descoperi ce alte cărți au mai citit ceilalți și ce recomandă. De la clubul din această sâmbătă am plecat cu două recomandări interesante: „Zona de interes”, de Martin Amis, despre care Dan Pleșa ne-a vorbit foarte frumos și ne-a rămas descrierea în minte încât am notat rapid titlul cărții, și „Cartea neliniștirii”, de Fernando Pessoa, recomandare venită de unul dintre cititorii comunității, participant la acest club de lectură.

Dimineața de 30 septembrie a fost o demonstrație perfectă a frumuseții și energiei cluburilor de lectură. Am avut privilegiul de a experimenta puterea cărților de a aduce oameni împreună și de a crea conexiuni semnificative între cititori și autori. Suntem recunoscători pentru această experiență minunată și așteptăm cu nerăbdare următoarea întâlnire a Clubului de Lectură iCarte.

Fotografii realizate de Ștefan Ilie
Concluzie

Evenimentul de la Clubul de Lectură iCarte, iParte pentru cartea „Miere Neagră” de Dan Pleșa a fost o experiență memorabilă. Autorul a adus o perspectivă unică asupra operei sale, iar gustările delicioase și cartea cadou, cât și recomandările de cărți au contribuit la o atmosferă plină de căldură și bucurie. Această întâlnire a subliniat importanța cluburilor de lectură în promovarea iubirii pentru literatură și în construirea unei comunități de cititori pasionați.

„Să fii mereu o promisiune pentru ceilalți” – citat din „Miere neagră”, de Dan Pleșa

Într-o lume în care ritmul rapid al vieții poate uneori să ne distragă de la lectură, evenimente precum acesta ne amintesc că bucuria lecturii și comunitatea de cititori sunt mai puternice și mai vibrante ca niciodată. Vă așteptăm să vă alăturați comunității la următoarele cluburi de carte:

  • Cartea lunii octombrie este „Repetiție pentru o lume mai bună”, de Mihai Radu, unde, de asemenea, autorul va fi prezent (sperăm că și actorul Marius Bodochi, care joacă în spectacolul realizat după cartea menționată). Cartea poate fi achiziționată cu o reducere din partea celor de la Libris, pe site-ul lor, folosind codul „LIB20ICARTE”.
  • Cartea lunii noiembrie este „Mâine începe o nouă viață”, de Virginie Grimaldi. Și aici o vom avea alături de noi pe scriitoare, însă prin Zoom, având în vedere faptul că aceasta locuiește în Franța:). Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Univers (cod reducere „icarte”).

Mulțumim, cu dragoste pentru cărți și citit,

Echipa iCarte, iParte

GALERIE FOTO, realizată de Ștefan Ilie

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...
error: Content is protected !!