AcasăSanatateEducatie nutritionalaCând devine cafeaua nesănătoasă

Când devine cafeaua nesănătoasă

Published on

spot_img

Multora ne este greu să ne începem activitatea de zi cu zi fără de a bea o ceașcă de cafea fierbinte, nu? Fie că este vorba de oameni care muncesc, studenți, fie că sunt casnici, cafeaua a devenit must-have-ul de dimineață.

Adevărul este că obiceiul de a bea mai multe cești de cafea pe zi este în creștere. Din acest motiv, de-a lungul timpului, oamenii de știință au început să facă mai multe cercetări pentru a vedea dacă această băutură are beneficii.

Au fost publicate numeroase studii și rapoarte medicale despre acest subiect și s-a ajuns la diferite opinii în ce privește consumul de cafea. În timp ce unele studii arată că consumul de cafea în cantități minime în mod regulat poate avea beneficii pentru sănătate, alți oameni de știință susțin că această băutură poate fi extrem de dăunătoare sănătății. Din aceste motive, am putea deveni confuzi. Acum, cheia pentru evitarea complicațiilor de sănătate care pot apărea este de a bea cafea în cantități limitate.

1-2 cești (medii) de cafea pe zi poate avea de fapt o serie de beneficii pentru sănătate, și anume:

Diabet

Diabetul este o afecțiune metabolică, care apare atunci când organismul dezvoltă rezistență la insulină sau nu produce suficientă insulină, ducând astfel la creșterea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce dă naștere unor simptome nedorite. Diabetul nu se vindecă, dar poate fi tratat.

Potrivit unui studiu publicat în revista „American Chemical Society”, antioxidanții prezenți în cafea pot menține rata metabolică sănătoasă, echilibrând astfel hormonii de insulină pentru a preveni diabetul pe viitor.

Accidentul vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral este o afecțiune gravă și de multe ori ne pune viața în pericol. Accidentul vascular cerebral apare în momentul în care țesuturile creierului sunt deteriorate din cauza cheagurilor de sânge formate.

Dar, potrivit studiilor,consumarea a cel puțin o ceașcă de cafea, fără zahăr, în fiecare zi poate menține vasele de sânge dilatate pentru a preveni formarea de cheaguri și, implicit, prevenirea accidentului vascular cerebral.

Boala Alzheimer

Această afecțiune legată de vârstă apare când celulele creierului încep să se degenereze, deoarece sunt afectate memoria, funcțiile motorii și abilitățile cognitive ale unei persoane. Din această cauză, activitățile lor zilnice sunt afectate, neputând să își amintească anumite lucruri, să se concentreze etc.

Potrivit unui studiu, cafeina din cafea poate stimula celulele creierului să se mențină active și sănătoase pentru o perioadă mai lungă de timp. Boala Alzheimer poate fi prevenită dacă creierul este solicitat în fiecare zi. Poți face acest lucru prin completarea de integrale sau sudoku ori jucând puzzle, șah.

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

Vedeta toamnei, dovleacul copt. Rețeta mea

Nimic nu merge mai bine pe vremea asta decât o rețetă delicioasă de dovleac...

Am renunțat la machiaj. O săptămână

Am decis să nu folosesc niciun pic de machiaj timp de o săptămână. Vreau...

Slăbire rapidă pentru femei în mod natural

Dietele şi fluctuaţiile în greutate au existat dintotdeauna. Atât femeile, cât şi bărbaţii, s-au...
error: Content is protected !!