AcasăSanatateEducatie nutritionalaAlimentele care te ajută să combați oboseala

Alimentele care te ajută să combați oboseala

Published on

spot_img

În majoritatea cazurilor, oboseala este ușoară și sporadică, dar uneori se transformă într-o problemă cronică din cauza severității și reapariției simptomelor sale. Pentru a preveni și combate oboseala, este esențial să mănânci alimente ca bananele, care oferă organismului potasiu și nuci, care sunt sursă bogată de acizi grași Omega-3.

Deși tinde să fie identificată prin senzație de slăbiciune a corpului, oboseala poate fi însoțită de dureri de cap, tensiune musculară și alte dureri care pot afecta activitățile de zi cu zi. Din acest motiv, este important să-i acorzi atenția pe care o merită, să îți schimbi stilul de viață și să îți modifici alimentația. Consumă mai multe alimente care cresc nivelul de energie.

Banane

Bananele sunt cresc nivelul de energie și sunt recomandate persoanelor când se simt obosite. Potasiul pe care-l conțin bananele reglează valorile tensiunii arteriale și transformă zahărul în energie pentru organism. Pe lângă potasiu, bananele sunt surse importante de vitaminele A, B și C, fibre dietetice, carbohidrați, fructoză și glucoză. Toate aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru combaterea oboselii și pentru îmbunătățirea performanțelor fizice și mentale.

Iaurt natural

Aminoacizii esențiali și carbohidrații care se găsesc în iaurt combat oboseala și cresc nivelul de energie. În plus, iaurtul natural conține probiotice, un grup de bacterii sănătoase, care îmbunătățesc digestia și întăresc sistemul imunitar.

Nuci

Un alt aliment popular care reduce oboseala este delicioasa și nutritiva nucă. Ea conține acizi grași Omega-3 și fibre dietetice. Odată asimilate de organism, senzația de moleșeală produsă de oboseală dispare. Mănâncă în fiecare zi câte o cană de nuci sau alune.

Spanac

Spanacul este o legumă foarte nutritivă și hrănitoare. Ea conține cantități mari de minerale și fibr, ele fiind cele care combat senzația de oboseală. În plus, spanacul este sursă bogată de fier, potasiu și magneziu, minerale esențiale pentru îmbunătățirea circulației sangvine și prevenirea inflamației din organism.

 Fulgi de ovăz

Începe-ți ziua cu un bol de lapte/iaurt cu fulgi de ovăz. Cunoscuți sub numele de „regele cerealelor”, fulgii de ovăz sunt sursă bogată de vitamine, acizi grași esențiali și fibre, care îmbunătățesc digestia și întăresc sistemul imunitar. Este recomandat să se mănânce fulgi de ovăz de trei ori pe săptămână.

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

Vedeta toamnei, dovleacul copt. Rețeta mea

Nimic nu merge mai bine pe vremea asta decât o rețetă delicioasă de dovleac...

Am renunțat la machiaj. O săptămână

Am decis să nu folosesc niciun pic de machiaj timp de o săptămână. Vreau...

Slăbire rapidă pentru femei în mod natural

Dietele şi fluctuaţiile în greutate au existat dintotdeauna. Atât femeile, cât şi bărbaţii, s-au...
error: Content is protected !!