AcasăEducatieFrumuseteCând să te oprești din atârnat bijuterii ca să nu semeni cu...

Când să te oprești din atârnat bijuterii ca să nu semeni cu bradul de Crăciun

Published on

spot_img

Bijuteriile sunt parte din viețile noastre și au o mare însemnătate, atât atunci când vine vorba să devină accesorii ale unei ținute, cât și atunci când sunt parte din noi, având valoare sentimentală. În acest articol voi spune câte ceva despre fiecare piesă ce poate fi considerată bijuterie și despre cum să le integrăm într-un mod discret zi de zi pentru a da un pic de strălucire imaginii noastre.

Cercei și coliere

Eu mă încadrez în categoria persoanelor care poartă bijuterii cu valoare sentimentală. De fapt, doar o singură piesă, și anume un lănțișor, primit cadou de la o persoană dragă din viața mea, care arată ca un clasic: subțire, delicat, cu un pandantiv circular, în formă de monedă, pe care scrie ceva fain. În rest, nu prea port bijuterii, pentru că nu mă identific cu un look încărcat. Recunosc, însă, că uneori port cercei, dar și aceia sunt minimaliști și mici, dar prețioși. Parcă mă fac să strălucesc mai tare, îmi pun în lumină mai bine ochii mei verzi.

Inelele

Inelele nu au fost niciodată pasiunea mea, dar cred că este indicat să vă purtați inelele de logodnă sau verighetele, în caz că aveți astfel de bijuterii. Eu le-aș purta dacă le-aș avea. Cât despre inele purtate în exces pe toate degetele, chiar dacă se potrivesc mixului de piese vestimentare și vin ca un accesoriu de sine stătător, eu nu le recomand dacă nu se potrivesc persoanei. Știți cum se zice: să-ți alegi piese care îți vin bine ție și te reprezintă, nu ce este la modă.

Brățări

Un nou curent pătrunsese la noi în țară, copie veritabilă după ce vedeau unii și alții celebri pe la cei de peste ocean, acela cu brățările purtate cu grămadă, pe o singură mână, eventual cumpărate la kil’. Oribil! Căzusem și eu în capcana asta într-o vreme, dar am înțeles că-i cam penibil. Acum ales să-mi atârn în jurul încheieturii mânii doar ceasuri. Îmi plac ceasurile și, da, le consider bijuterii! Deja mi-am comandat niște piese noi. Abia aștept să ajungă!

Ai grijă să fii simplă, să fii tu și să nu faci din bijuterii o armură socială. Naturalețea și simplitatea primează! Natura ne vrea cât mai aproape de ea, să nu ne urâțim inutil cu excese de acest gen.

 

 

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Tabăra de Lectură pentru adulți de la Castelul Sturdza (Miclăușeni, Iași)

Toate taberele iCarte, iParte sunt frumoase, dar cea de la Castelul Sturdza din satul...
error: Content is protected !!