Acasă Arhiva Cărți pentru copii la mare căutare în februarie 2020

Cărți pentru copii la mare căutare în februarie 2020

0
Cărți pentru copii la mare căutare în februarie 2020
Cărți pentru copii la mare căutare în februarie 2020

Familia tradițională nu mai este la modă, la fel cum nici învățământul tradițional nu îndeplinește standardele actuale ale părinților. Pentru a acoperi o arie cât mai largă de informații, copiii au nevoie de materiale auxiliare ce au menirea de a structura o cultură generală  solidă și de a-i ghida spre succes. Așadar, părinții au fost nevoiți să facă câteva alegeri în acest demers. Iată câteva:

Cărțile care explică adolescența

Printre primele căutări se află „Ce se întamplă cu mine?” scrisă de Susan Meredith, o carte pentre fete ce are menirea de a lămuri modul în care corpul fetițelor se schimbă pe măsură ce se dezvoltă. În completarea listei apare varianta pentru băieți a aceleași cărți, având titlu idetic, scrisă de Alex Frith care povestește tinerilor ce modificări suferă trupul lor în această perioadă și îi îndrumă pe parcursul acestei călătorii spre maturitate. Pubertatea și adolescența pot fi perioade anevoioase și pline de întrebări pe care tinerii ezită să le adreseze, așa că, în ajutor vine Susan Meredith și Alex Frith care explică și le dă sfaturi tinerilor despre aceste etape cruciale din viața lor.

 VEZI AICI LISTA CELOR MAI VÂNDUTE CĂRȚI PENTRU COPII ÎN 2020 PE ELEFANT 

Enciclopediile și atlasele rămân printre preferate

Cei de la Larousse au scos pe piață o serie de cărți ce cuprind toate vârstele și o paletă largă de informații utile pe care orice copil ar fi curios să le afle. Printre favorite se află „Prima mea mare enciclopedie” ce este scrisă pentru a răspunde tuturor întrebărilor copiiilor care sunt dornici să exploreze și să afle despre tot ce îi înconjoară și, de asemenea, de a da o mână de ajutorul părinților care nu de puține ori sunt puși în dificultate de întrebările îndrăznețe puse de pitici.  De văzut din seria Larousse sunt și următoarele: „Spune-mi despre Egiptul Antic!”, „Spune-mi Așa deci!”, „Enciclopedia micilor curioși. Dinozaurii” sau „Enciclopedia celor mici. Cum?”.

Cele mai vandute carti pentru copii pe Elefant
Cele mai vandute carti pentru copii pe Elefant

Cumpărată de numeroși părinți, cartea lui Cristian Vornicu povestește „Istoria României pentru copii în 100 de pagini” creionând o imagine de ansamblu a personalităților și evenimentelor marcante ale poporului nostru.

Printre căutări se află și „Planetarium”, povestea Universului scrisă de Chris Wormell care invită copiii la explorarea corpurilor cerești și dezlegarea misterelor astrologice, iar pentru aprofundare, cartea lui Cristian Presură numită „O călătorie prin univers. Astrofizica povestită” este o opțiune de nădejde.

Din categoria atlaselor, fruntaș este „Atlasul drapelelor cu abțibilduri” al editurii Girasol, care dă prilej de învățare prin joacă. Altele ar fi: „Atlasul lumii pentru copii”  de la editura Litera, din colecția National Geographic sau „Atlas ilustrat pentru copii” al celor de la Corint Junior.

Cărți sau cartonașe, pentru primele cuvinte ale bebelușilor

Pentru bebeluși firește că preferatele părinților sunt cărțile cu care cel mic poate exersa rostirea primelor cuvinte pentru a pune temelia vocabularului și, bineînțeles, a comunicării. Notabile sunt cele ale editurii Litera, „Prima carte cu ferestruici. Primele cuvinte. Bebe învață”, „Bebe învață. Primele 101 cuvinte” și „Primele mele cuvinte. Bebe învață”. De asemenea, cumpărate sunt și cărțile cu animale precum „Prima carte cu ferestruici. Vizita la fermă. Bebe învață” (editura Litera) sau pachetele de flashcard-uri ca cel al editurii Gama Junior, „Animale – bebe știe!”.

Preșcolarii exersează cu cărți de colorat

La categoria de vârstă 3-5 ani cele mai populare sunt cărțile de colorat, preferate fiind cele cu personaje din desene animate precum Bambi, Mickey Mouse sau Motanul încălțat. Totodată, cărțile de activități par alegerea perfectă pentru această vârstă: „Prima mea carte de activități cu numere. Montessori. 3-6 ani” (editura Litera), „Jocuri pentru copii inteligenți. Carte de activități +3 ani” (editura Aramis).

Mamă și fiică bucurându-se împreună de lectură
Mamă și fiică bucurându-se împreună de lectură

Odată cu școala apar și primele povești

Vârstele 6-9 ani aduc în prim-plan tărâmele de basm. Copiii se bucură în această etapă de povestiri cu supereroi, creaturi magice, animale și obiecte care vorbesc, ținuturi imaginare. Așadar, în lista celor de la Elefant apar „Erus și Valea Răbdării” de Alec Bleche, „Aventuri în țara virtuților” de către același autor, sau „Adevărul gol-goluț” de Ioana Chicet-Macoveiciuc.

Preadolescența stârnește cheful de aventură

Cărțile de aventuri și personajele fantastice au mare succes printre copiii de 10-14 ani, așa încât seria de romane „Pisicile războinice” scrisă de Erin Hunter- pseudonim însușit de un grup de scriitoare- este, de departe, cea mai cumpărată carte de pe Elefant în luna februarie. Seria de 17 volume conturează aventurile și soarta unor clanuri de pisici sălbatice care sunt nevoite să lupte pentru a-și păstra integritatea și a supraviețui.


Din rândul autorilor români, la această vârstă este citit Ion Creangă și veșnicile „Amintiri din copilărie” sau Otilia Cazimir, „A murit Luchi…Cum am cunoscut eu lumea”.

Cu toții ne amintim cu drag de poveștile copilăriei, de aceea este atât de important să ne asigurăm că cei mici au parte de cărțile preferate ce le permit să viseze și să se bucure de cea mai frumoasă etapă e vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!