Ce-ar fi dacă…?

0
Ce-ar fi dacă…?
autumn-equinox-qigong
Ce-ar fi dacă aș încerca să devin un alt om? Să-mi schimb caracterul și să mă transform într-o persoană fără scrupule, care trece peste cadavre pentru a obține ce vrea?
Ce-ar fi dacă n-aș mai iubi pe nimeni în afară de mine? Să-mi văd propriul interes și să nu-mi mai pese de nimeni și nimic din jur?
Ce-ar fi dacă nu mi-aș mai complica viața cu iubiri nebune, care știu că sunt doar de moment?
Ce-ar fi dacă n-aș mai încerca să văd bunătate în chipul fiecărui om care intră în viața mea?
Ce-ar fi dacă nu mi-aș mai aminti de clipele în care am fost tristă, dezamăgită sau rușinată pentru anumite greșeli din trecut?
Ce-ar fi dacă nu i-aș mai judeca pe oameni, în niciun fel, ci pur și simplu i-aș ierta și accepta așa cum sunt? Să nu-mi mai pun într-un mod obsedant întrebarea: „De ce trebuia cutare să-mi facă asta? Cu ce i-am greșit atât de tare?”
Ce-ar fi dacă mi-aș începe fiecare zi, gândind optimist, viu și colorat, fiindu-I recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că exist și pentru ceea ce m-a ajutat să devin?
Ce-ar fi dacă nu m-aș mai gândi, în fiecare an, când se apropie 3 mai, că împlinesc o vârstă? Să mă bucur de anii mei, să văd că sunt încă tânără și am „n” motive pentru care să iubesc viața?
Miile de palme primite în viață m-au ajutat să mă cunosc, să mă iubesc, să mă înțeleg. Însă tot de ordinul miilor au fost și cadourile primite de la ea.
Am fost testată; uneori am picat, alteori am trecut. M-am rătăcit de nenumărate ori, dar am găsit calea de a reveni pe drumul cel bun. De atâtea ori m-am simțit descurajată și tot de atâtea ori Dumnezeu Și-a întors fața către mine, făcându-mă să înțeleg că nu m-a părăsit, ci doar mi-a lăsat posibilitatea de a alege. Niciodată nu m-am temut de călătoriile către destinații necunoscute, luând tot ce aveam mai de preț într-un rucsăcel. Am învățat să văd dincolo de un chip frumos, la fel cum pot vedea și dincolo de un altul urât, citind adevărata profunzime a sufletului unui om…
Articolul precedent Ce știe să facă o cameră de 5MP?
Articolul următor Din pildele părintelui Arsenie Boca
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!