Da, știu, nu este singura pe care mi-am propus să o citesc, am o listă care poate fi ușor confundată cu o listă de cumpărături în perioada sărbătorilor, însă câteodată… te părăsește și curajul de a începe un nou capitol.
Ce carte mi-am propus să citesc în luna august
Cartea pe care mi-o doresc și sunt absolut topită după face parte dintr-o serie, un fel de colecție care îmi distruge portofelul și inima, căci este foarte stufoasă, dar atât de interesantă, încât am să-mi dau ultimii biscuiți pentru ea. S-a perindat prin multe alte cărți, a fost redusă la tăcere, pierdută printre atâtea romane și scoasă din nou pe piață mai înfloritoare ca oricând.
Ok, acum că i-am făcut atâta reclamă și am ridicat-o în sus cum a fost ridicat și Simba în Lion King, este vorba despre cartea lui Yuval Noah Harari: „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”. Știu, dezamăgitor, și probabil veți întreba „De ce aceasta și nu 21 lessons for the 21st century?”.
De ce vreau să citesc „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”
Ei bine, aici ține de gusturi. Am fost mult mai atrasă de istoria umanității decât de lecții pentru milenialii care folosesc cafeaua ca cea mai puternică armă pentru supraviețuire.
Deși a fost publicată în Israel în 2011, cartea a făcut valuri prin site-urile românești de curând, iar seria despre care spuneam mai conține și „Homo Deus. Scurtă istorie a viitorului”. În doar 400 de pagini istoria noastră este povestită ca și cum ar fi un joc, sau chiar o aminitire de-a bunicii. Harari trece prin toate etapele prin care a trecut omenirea cu termeni eficient de pompoși, însă care e farmecul evoluției dacă nu este explicat în termeni astronomici?
De la momentul când am început să ne percepem, să avem gânduri, până la momentul prezent unde cafeaua de la Starbucks e preferata noastră, cartea reprezintă o compilație excelentă a creației, a evoluției omului, de care trebuie să ne reamintim din când în când. De unde am plecat.
Până la următoarea reducere, rămân ațintită pe review-uri, neăbdătoare pentru o recenzie la cald!