Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Ce este fericirea pentru tine?

Ce este fericirea pentru tine?

0
Ce este fericirea pentru tine?

Pentru că este ziua internatională a fericirii, cred că întrebarea cea mai relevantă pentru ziua aceasta este următoarea: ce este fericirea pentru tine și cum îți dai seama că ești fericit?

Dacă am face un exercițiu și am sta față în față, unii cu ceilalți, am descoperi că fericirea reprezintă mereu altceva pentru interlocutorii noștri. Probabil că fericirea stă în anumite lucruri, morale sau materiale, și sunt specifice fiecărei etape ale vieții noastre.

Cu siguranță, dacă am face un filmuleț pe stadii ale vieții, am fi de-a dreptul surprinși, căci, dacă am întreba un copil de cinci ani ce îl face fericit, probabil ar spune o jucărie, iar un adolescent, banii pentru vacanța de la mare sau ieșirea de diseară cu prietenii. Trecând la maturitate, dacă am întreba un cuplu ar raspunde astfel: ea, inelul de logodnă cu diamant, iar el, probabil, “DA-ul” la întrebarea “Vrei să fii soția mea?”. De altfel, și dacă treci la etapa maturizării, din punct de vedere profesional, fericirea, constă în atâtea situații diferite, de exemplu, întreabă un avocat, care e marea lui fericire, cu siguranță ar răspunde: câștigarea unui caz important și mediatizat, care să îi aducă faima, un jucător la loto ar fi în culmea fericirii dacă ar caștiga premiul cel mare și exemplele pot continua, dar ca să mai destind atmosfera, că prea am intrat în teoria absolută J)), dacă cineva ar întreba-o pe mama, probabil, ar spune că ar fi cea mai fericită, dacă mâine i-aș da vestea că mă căsătoresc și că fratele meu se gandește să își cumpere casa lui, neștiind, de fapt, că noi vrem cu totul atlceva, cel puțin momentan. Fericirea fratelui meu ar fi achiziționarea a nu știu ce model de Passat CC, iar a mea…ale mele sunt câteva: mai multe locuri de vizitat. Și încă nu îmi doresc să fiu căsătorită.

Dar ce ne facem cu oamenii a căror fericire chiar depinde de alții? Când spun că depinde, chiar depinde de mine sau de tine, și fericire pentru ei, înseamnă că ÎȚI PASĂ! Știu, am început frumos, însă am să continuu, în stilul meu, pentru că astăzi am văzut cum toată lumea a viralizat această sărbătoare pe rețelele sociale, însă cred că nimeni nu și-a pus întrebarea care chiar contează: nu ce este fericirea, ci cum să fac fericit pe cineva?

Sună ciudat și îndrăzneț ceea ce voi scrie și sunt convinsă 100% că fiecare dintre noi are puterea de a face fericit pe cineva: fie că alegi să nu îi mai vorbești pe un ton agresiv colegului care te-a suparat sau că ți-ai sunat mama și i-ai spus “te iubesc” de mai multe ori sau i-ai împărtășit ziua ta. Și pentru că mereu sunt oameni care au mai multă nevoie de lucruri atât de rudimentare ca să fie fericiți: gândește-te la un om care cerșeste, pentru el fericirea înseamnă o farfurie de mâncare caldă sau o pâine, pentru cineva care este grav bolnav, vindecarea bolii ar fi fericirea supremă, iar pentru cei singuri și triști, câteodată, fericirea înseamnă să stai să asculți și să fii lângă persoana respectivă.

Nu am vrut să întristez, am vrut doar să sărbătorim cu bun-simț această zi și să atrag atenția, atât vouă, cât și mie, că putem să ne IMPLICĂM mai mult, pentru că, da, “implicare” este cuvântul magic din ziua de 20 martie J.

P.S.: ce mă face pe mine fericită în ultima perioadă (deși nu sunt multumiță că nu ma implic câteodată mai mult decât o fac în prezent) sunt următoarele: că bătrânica pe care o mai ajut când îmi iese în cale, căci sărăcuța, a trecut prin atâtea, încât îi e frică sau îi e rușine să dea mai multe detalii pentru a fi ajutată mai mult, mi-a dat mâna să o conduc către casă și mi-a permis să îi car bagajele, ca apoi să îmi ofere covrigul primit , că eu vin de la muncă si poate îmi este foame, că “băieții mei” (porumbeii de la geam) pe care îi hrănesc în fiecare dimineață, au prins încredere în mine și acum mă lasă să îi mângâi după ce au terminat de păpat, că am reușit să le fac pe colegele mele să o ajute pe mamaie Paulina, de fiecare dată când au ocazia, că am un azorel pe scară, care vine la ușa mea, seara să îi dau apă și păpică și apoi să ne îmbrățișăm cinci minute, înainte de culcare, și mai nou, că întâlnesc destui oameni care au inițiativă pentru a-i face pe alții fericiți.

Așa că, nu știu ce e pentru voi fericirea, eu sper să am suficiente ocazii, în care să mă fac fericită! Căci până acum, am făcut prea puțin! Vorba lui Smiley :

“Mă scuzați, deranjez dacă vă enervez
Nu asta intenționez
Vreau să vă adresez o singură întrebare
Când ați oferit fără vreun motiv o floare?”

Autor: Anonim 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!