Acasă Educatie Frumusete Ce nu știai despre machiajul mineral

Ce nu știai despre machiajul mineral

0
Ce nu știai despre machiajul mineral
Sursa foto: regionaltribune.com

Machiajul mineral nu este o tendință nouă, ci își are rădăcinile înainte de Cleopatra. De fapt, ochii Cleopatrei sunt un exemplu foarte clar. Adevărul este că acest machiaj a fost comercializat în anul 1976 de către un chimist cosmetician.

De atunci, el a fost apreciat de toate femeile, care au început să-l folosească din ce în ce mai des.

Ingrediente din machiajul mineral

Componentele machiajului mineral sunt luate din resurse naturale – de la natură. Nu sună bine? Se pot găsi în produsele de machiaj mineral următoarele ingrediente: oxizi de fier, oxid de zinc, pulberi de mineral, dioxid de titan și uleiuri organice. Toate acestea sunt micronizate în particule mici, astfel încât acestea oferă o acoperire mai bună pe piele și îi oferă un aspect natural. Important este faptul că machiajul mineral este lipsit de toate ingredientele nocive găsite în produsele cosmetice pe care le cumpărăm astăzi. În machiajul mineral nu vei găsi urme de parabeni, parfumuri, uleiuri minerale și coloranți chimici. Toate acestea dăunează pielii, iar efectele apar în timp.

Beneficiile machiajului mineral pe piele

Femeile se îndreaptă spre machiajul mineral doar pentru a profita de beneficiile pe care le poate da pielii.

Este natural
Ingredientele prezente pe scară largă în natură sunt adunate în machiajul mineral, ceea ce are efecte pozitive asupra aspectului pielii, care va deveni mai strălucitoare și radiantă.

Estompează acneea și petele
Acnee este o problemă gravă cu care se confruntă femeile din cauza machiajului tradițional care este folosit în fiecare zi pe piele. Coloranții și uleiurile prezente în ele pot bloca porii, ducând la erupții, în special la persoanele cu piele sensibilă. Îngrijirea minerală este foarte ușoară și blândă pe tegument și nu penetrează porii. Prezența oxidului de zinc ajută la menținerea sub control a acneei. În plus, este antiinflamator prin natura sa și are un efect calmant asupra pielii.

Acționează ca un agent de protecție solară
Dioxidul de titan și oxidul de zinc sunt cei doi compuși importanți care protejează pielea de razele soarelui. Dar machiajul mineral poate oferi protecție solară atât timp cât stai expusă la soare cel puțin o oră. Experții spun că poate fi folosit ca protecție solară doar atunci când nu ai timp să-l aplici de mai multe ori pe parcursul zilei. În caz contrar, dermatologii recomandă utilizarea unei creme cu SPF înainte de aplicarea machiajului mineral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!